Olet täällä

Salamointi ja kovat ukkospuuskat katkovat edelleen sähköjä

Salamointi ja kovat ukkospuuskat katkovat edelleen sähköjä Elenian sähköverkkoalueella. Sääennusteen mukaan ukkosrintamat heikkenevät illan aikana.

Sähköverkon vikojen korjaus etenee salamoinnin hellittäessä. Viankorjaus kestää pitkälle iltaan. Korjaustöissä keskitytään aluksi keskijänniteverkon vikoihin, jotta pienjänniteverkkoon voidaan syöttää sähköä.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata karttapalvelusta.

Kartta kertoo sähköttömien asiakkaiden määrän ja missä sähkökatkoalueet ovat. Kartalla näkyvät runkoverkon viat sekä tiedossamme olevat pienjänniteverkon viat. Tarkempaa tietoa oman alueesi sähkökatkotilanteesta saat klikkaamalla karttaa tai valitsemalla oman kuntasi listalta. Kartan etusivun lisäksi tietoa on kahdella tasolla, kunta- ja paikallistasolla.

Vikapalvelu-sivuiltamme voit perehtyä ohjeisiin, miten varautua sähkökatkoon ja miten toimia sähkökatkon aikana.

Varoitukset

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.