Olet täällä

Ympäristölle ystävällinen lämpö

Elenian kaukolämmöllä teet hyvää itsellesi ja ympäristöllesi.

Kaukolämpö tuotetaan aina paikallisesti lähellä kotiasi. Olemme määrätietoisesti lisänneet kotimaisten polttoaineiden - puun ja turpeen - käyttöä, ja niiden osuus on kaukolämmön tuotannossamme jo lähes 90 prosenttia. Uusiutuvia biopolttoaineita, kuten metsähaketta käytämme noin 68 %, kun niitä käytettiin Suomessa vuonna 2016 kaukolämmön tuotantoon 32 %. Uusiutuvat polttoaineet, lyhyet kuljetusmatkat ja järkevä logistiikka jättävät ympäristöön kevyen hiilijalanjäljen.

Polttoaineiden hankinnassa sekä uusien ratkaisujen ja teknologioiden kehittämisessä teemme yhteistyötä laajan kumppaniverkoston kanssa. Näin kotimaisten polttoaineiden tuotantoketjumme vahvistaa paikallista työllisyyttä.

Kaukolämmöllä lämmität helposti sekä kiinteistön että lämpimän käyttöveden. Kaukolämmitys on erittäin luotettavaa, sillä lämmin vesi siirretään kiinteistöösi suljettua verkostoa pitkin. Kaukolämmön toimitusvarmuus onkin Energiateollisuus ry:n mukaan 99,98 prosenttia. Tiesithän myös, että kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto.

Asiakkaanamme saat siis suureksi osaksi hiilidioksidineutraaleilla, puuperäisillä polttoaineilla tuotettua luotettavaa lämpöä ja olet mukana luomassa työtä ja hyvinvointia kotiseudullemme.

Jatkuvan parantamisen periaatteella

Tinkimättömänä tavoitteenamme on olla tiennäyttäjä ympäristöasioissa. Toimimme avoimesti ja kerromme toiminnastamme luotettavasti.

Olemme sitoutuneet ympäristö- ja turvallisuusasioiden jatkuvaan parantamiseen. Tästä meillä on osoituksena sertifioidut ympäristö- ja työterveys- ja työturvallisuusjärjestelmät (ISO 14001 ja OHSAS 18001).

Pidämme ympäristövastuullisuutta hyvän liiketoiminnan kehityksen perustana, mikä parantaa yrityksen kilpailuasemaa sekä suojaa nykyisten ja tulevien omistusten arvoa. Teemme jatkuvia parannuksia, ja tavoitteemme on olla edelläkävijä markkina-alueilla, joilla olemme aktiivisia.

Olemme sitoutuneet pitämään yllä avointa keskustelua hallintomme, toimintojemme ja tuotteidemme ympäristönäkökulmista. Pyrimme tarjoamaan energiaratkaisuja, jotka tukevat yhteiskunnan kestävää kehitystä.

Energiatehokkaasti vähemmällä enemmän

 Energiatehokkuus on yksi tärkeimmistä ympäristönäkökulmistamme. Voimalaitoksen, lämpökeskusten ja jakeluverkostojen parempi hyötysuhde tarkoittaa, että yhteiskunnan energiatarve täytetään käyttämällä vähemmän resursseja sekä pienemmillä ympäristövaikutuksilla tuotettua energiayksikkö kohden.

Investoimme jatkuvasti moderniin teknologiaan, parempaan turvallisuuteen ja ympäristömyönteiseen kaukolämmön tuotantoon.

1