Olet täällä

Muutokset sähköliittymään

Jos haluat tehdä muutoksia sähköliittymääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme

  • puhelinnumero 020 690 025
  • tai tarkista sähköliittymäsi hinta ja pyydä tarjous  hintalaskurilla

Pääsulakekoon suurentaminen

Sähkönkäytön lisääntyessä voit tarvita suuremman liittymän. Varmista suurentamisen tarve sähköurakoitsijaltasi, joka hoitaa myös pääkeskuksen ja liittymiskaapelin muutostyöt. Liittymän suurentamisesta tehdään lisäliittymissopimus ja siitä veloitetaan lisäliittymismaksu sekä palvelukäyntimaksu.

Lisäliittymismaksu on uuden ja olemassa olevan liittymän liittymismaksujen erotus. Hinnoittelu tehdään kuitenkin tapauskohtaisesti, jos:

  • liittymä sijaitsee V2-vyöhykkeellä ja on suurempi kuin 3x63A
  • liittymä sijaitsee V3-vyöhykkeellä ja on suurempi kuin 3x35A
  • vyöhykkeiden ulkopuolisella alueella

Liittymishinnasto (pdf)

Tutustu verkkopalveluhinnastoihimme täällä

Kolmivaiheistaminen

Jos haluat muuttaa liittymäsi yksivaiheisesta kolmivaiheiseksi (3x25A), veloitamme siitä  liittymishinnaston mukaisen maksun ja mittalaitteen asennusmaksun. Vyöhykkeiden ulkopuolisella alueella kolmivaiheistamismaksu määritellään tapauskohtaisesti.

Pääsulakekoon pienentäminen

Jos sähkön kulutuksesi on pienentynyt huomattavasti, voit pienentää sulakekokoa. Veloitamme palvelukäyntimaksun. Valitussa sulakekoossa on pysyttävä vähintään yksi vuosi.

Liittymän ylläpito

Jos kiinteistössäsi ei ole tarvetta sähkölle, mutta haluat säilyttää valmiudet myöhempää käyttöä varten, kannattaa liittymä siirtää ylläpidolle. Tällöin maksat vain ylläpitomaksun. Katkaisemme sähköntoimituksen ja poistamme mittalaitteen, josta veloitamme palvelumaksun. Jos haluat ottaa liittymän myöhemmin uudelleen käyttöön veloitamme mittalaitteen asennusmaksun. Tällöin tulee sähköurakoitsijasi tehdä sähköasennusten käyttöönottotarkastus ja -pöytäkirja ennen liittymän kytkentää.

Jos uutta rakennettua liittymää ei oteta käyttöön kolmen kuukauden kuluttua sovitusta käyttöönottopäivästä, veloitamme liittymästä ylläpitomaksun kunnes se otetaan käyttöön. Tutustu verkkopalveluhinnastoomme.

Liittymän purku

Jos kiinteistön sähkönkäyttö on loppunut eikä sähkölle ole tarvetta myöhemminkään, voit irtisanoa liittymän. Jos haluat myöhemmin sähköt käyttöpaikalle, veloitamme sähköliittymästä liittymishinnaston mukaisen maksun. Liittymän purun yhteydessä palautamme liittymissopimuksen mahdollisen palautuskelpoisen osan vähennettynä purkukustannuksilla.

Sähköliittymän siirto uudelle omistajalle

Kun omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaja vaihtuu, yleensä myös sähköliittymä vaihtaa omistajaa. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistö uudelle omistajalle automaattisesti. Kiinteistön kauppa tai luovutukirjassa on oltava erillinen maininta sähköliittymän siirtymisestä. 

Tehtyäsi sähkönmyyntisopimuksen valitsemasi sähkönmyyjän kanssa voit ilmoittaa meille sähköliittymän siirrosta siirrosta täyttämällä lomakkeen tästä.
 
Lomake allekirjoitetaan sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole henkilökohtaista sähköpostiosoitetta tai verkkopankkitunnuksia, voit ilmoittaa sähköliittymän siirrosta meille puhelimitse 020 690 025. 

1