Olet täällä

Sähköliittymä yritykseesi


Oletko aloittamassa yritystoimintaa? Laajeneeko liiketoimintasi ja tarvitset lisää sähköä? Liittymän rakentaminen vie aikaa sijainnista ja tehontarpeesta riippuen.
Ota yhteyttä hyvissä ajoin täyttämällä sähköinen lomake tai puhelimitse p. 020 690 025 arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 9-16. Saat yhteyshenkilöksi asiantuntijan, joka hoitaa kanssasi liittymän hankintaprosessin.

TARJOUSVAIHE

1. Valitse sähkösuunnittelija ja sähköurakoitsija

Käytä sähkösuunnittelijaa laatimaan rakennuksesi sähkösuunnitelmat heti kun rakennuslupa-asiakirjat ovat kunnossa. Sähkösuunnittelija määrittelee tehon tarpeen eli liittymän pääsulakekoon. Esimerkiksi lämmitysjärjestelmän valinta vaikuttaa suuresti tehon tarpeeseen. Tarvitset myös TUKES:in hyväksymän sähköurakoitsijan, joka vastaa tontin sähkötöistä ja -asennuksista. Lisätietoja sähköurakoitsijoista: www.loydasahkomies.fi

2. Pyydä tarjous

Ota yhteyttä hyvissä ajoin ennen sähkön tarvetta. Palvelemme numerossa 020 690 025 arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 9-16.  Voit myös tarkistaa sähköliittymän hinnanja pyytää tarjouksen  hintalaskurilla.

TILAUSVAIHE

3. Allekirjoita liittymissopimus

4. Liittymän rakentaminen

Teemme sähköverkon suunnittelun ja rakentamisen yhteistyössä urakoitsijakumppaneidemme kanssa. He rakentavat liittymän liittymissopimuksessa määriteltyyn liittämiskohtaan asti.

5. Tee sähkönmyyntisopimus

Tee sähkönmyyntisopimus valitsemasi energiayhtiön kanssa noin 2 viikkoa ennen mittarin asennuksen ja sähköjen kytkennän tilausta.

6. Mittarin asennus ja sähköjen kytkentä

Oma sähköurakoitsijasi tilaa mittarin asennuksen ja sähköjen kytkennän viimeistään viikkoa ennen sähkön tarvetta.

Toimitusaika

Sähköliittymän toimitusaika riippuu verkon rakentamis- ja muutostoimenpiteistä sekä maanomistajien ja eri viranomaistahojen lupamenettelyistä. Kannattaa varautua 2-4 kuukauden toimitusaikaan. Erityistapauksissa toimitusaika voi olla useita kuukausia, esimerkiksi suojelualueet, vesistöalueet, olemassa oleva verkko kaukana, lupamenettelyt.

Vastuut liittymän rakentamisessa

Rakennusaikainen sähkö

Jotta rakennuksellesi saadaan sähköt rakentamisen ajaksi, tarvitset erikseen sähköturvallisuuslain vaatimukset täyttävän mittauskeskuksen.

Palvelulupauksemme sinulle

Lupaamme, että sähköliittymäsi kytkentä ja mittalaitteen asennus tapahtuvat sovittuna ajankohtana. Korjaamme jälkemme ja jätämme siistin työmaan. Jos myöhästyminen johtuu meistä, hyvitämme sinulle mittalaitteen asennusmaksun. Lue lisää
Täytä alla oleva lomake ja lähetä hyvityspyyntösi, jos emme ole pystyneet kytkemään liittymääsi ja asentamaan mittalaitettasi sovitussa ajassa.
Täytä lomake hyvityksen maksua varten

Ohjeita urakoitsijalle

Olemme koonneet sähköurakoitsijoille ja -suunnittelijoille tietoa erilliselle sivulle, jonne pääset alla olevasta linkistä.
Siirry Tietoa urakoitsijalle -sivulle

Sähkönjakelun toimitusvarmuuden tavoitetaso

Uudistuneen Sähkömarkkinalain 1.9.2013 mukaan jakeluverkonhaltijan on annettava liittyjälle liittymissopimusta koskevassa tarjouksessa tiedot jakeluverkon toimitusvarmuuden tasosta ja siihen vaikuttavista suunnitelmista liittymispisteessä. Toimitusvarmuustaso on määritelty erikseen asemakaava-alueelle ja asemakaavan ulkopuoliselle alueelle.

1