Olet täällä

Oletko muuttamassa?

 

Ota yhteyttä valitsemaasi sähkönmyyjään, jonka kanssa teet sähkönmyyntisopimuksen viimeistään kaksi viikkoa ennen muuttoa.

Kun muutat Elenian sähköverkon toimialueelle, saamme tiedon muutostasi sähkönmyyjältäsi. Sen pohjalta lähetämme sinulle verkkopalvelusopimuksen ja varmistamme, että sähköt toimivat muuttopäivästä alkaen. Voit vertailla sähkönmyyjien sopimuksia osoitteessa: www.sahkonhinta.fi

Käyttääksesi sähköä sinulla tulee olla voimassa sähkönmyyntisopimus valitsemasi sähkönmyyjän kanssa sekä verkkopalvelusopimus Elenian kanssa. Saat kaksi erillistä laskua Elenialta laskun sähkönsiirrosta ja sähkönmyyjältä laskun sähköenergian osuudesta.

Katso video: Mistä sähkön hinta muodostuu

Muista myös päättää sähkösopimuksesi, kun muutat pois. Riittää kun pyydät joko sähkönmyyjääsi tai Eleniaa päättämään sopimuksesi, niin tiedot välittyvät myös toiselle yhtiölle. Sähköt katkeavat, mikäli kohteessa ei ole voimassaolevaa sähkönmyynti- tai verkkopalvelusopimusta.

Sähköliittymän siirto uudelle omistajalle

Kun omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaja vaihtuu, yleensä myös sähköliittymä vaihtaa omistajaa. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti. Kiinteistön kauppa- tai luovutuskirjassa on oltava erillinen maininta sähköliittymän siirtymisestä.

Tehtyäsi sähkönmyyntisopimuksen valitsemasi sähkönmyyjän kanssa, voit ilmoittaa meille sähköliittymän siirrosta täyttämällä lomakkeen tästä.

Lomake allekirjoitetaan sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. Jos sinulla ei ole henkilökohtaista sähköpostiosoitetta tai verkkopankkitunnuksia, voit ilmoittaa sähköliittymän siirrosta meille puhelimitse 020 690 025. 

Kaukolämpö- tai maakaasuliittymän muutto

Kaukolämpö- tai maakaasuliittymä ei siirry automaattisesti kiinteistökaupassa. Kauppakirjassa tulee olla maininta, että kaukolämpö- tai maakaasuliittymä siirtyy kiinteistökaupan mukana tai vaihtoehtoisesti voit tehdä siirrosta erillisen luovutuskirjan. Toimita kopio kauppakirjasta tai erillinen luovutuskirja liittymän siirrosta meille sähköpostitse tai kirjeellä. Kaukolämmön ja maakaasun muuttoilmoitukset: lampo@elenia.fi tai Elenia Lämpö Oy, PL 4, 13101 Hämeenlinna.

Tulosta alla oleva ilmoitus kaukolämpö- tai maakaasuliittymän siirrosta.

1