Olet täällä

Palvelu sähkökatkon aikana

Käyttökeskuksemme valvoo sähköverkkoa ja palvelee asiakkaita ympäri vuorokauden. Keskijännitteinen runkoverkko toimii automaattisesti ja käyttökeskuksessa näemme välittömästi, jos runkoverkkoon tulee vika. Pienjänniteverkon vioista saamme tiedon ensisijaisesti asiakkaiden ilmoitusten pohjalta. Erilaisissa häiriö- ja poikkeustilanteissa meillä on mahdollisuus tehdä yhteydenottoja älykkäille sähkömittareille vikakohteiden selvittämiseksi.         

Vikapalvelua ympäri vuorokauden                                                                                                      

  • Saat ilmoituksen tiedossamme olevasta sähkökatkosta kännykkääsi ja/tai sähköpostiisi. Tilaa maksuton tekstiviestipalvelu Elenia Aina-palvelussa. Palvelu on käytössä vuorokauden kuluttua tilauksesta.
    Huom! Vian ollessa keskijännitteisessä runkoverkossa, saamme automaattisen vianrajauksen avulla sähköt palautettua nopeasti osalle asiakkaista. Näissä tapauksissa  emme lähetä enää viestiä arvioidusta korjausajasta tai sähkökatkon aiheuttajasta.
  • Soita vikapalveluun 020 690 911
    Nauhoite kertoo tiedossamme olevat sähkökatkot alueellasi. Puhelu siirtyy asiakaspalveluun,  jolloin voit kertoa viasta. Laajoissa sähkökatkoissa soita vain hätätapauksessa tai ilmoittaaksesi vian aiheuttajan, jotta vikapalvelu ei ruuhkaudu.

Hyvä muistaa

  • Sähkökatkoja korjattaessa sähköt voivat katketa ja palautua useasti; tämä on verkon korjaamisen turvallisuustekijä.
  • Älä avaa sähkökatkon aikana tarpeettomasti jääkaappia ja pakastinta.
  • Jos sähköt palauduttuaan käyttäytyvät oudosti, esim. valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, voi syynä olla nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Katkaise silloin sähköt pääkytkimestä varoen koskettamista pääkeskuksen metalliosiin. Soita vikapalveluumme 020 690 911.

Sähkökatkokartalta tietoa reaaliajassa

Sähkökatkokarttamme näyttää Elenian verkkoalueen sähkönjakelun tilanteen ja palvelutason. Kartalla voit zoomata katsomaan oman paikkakuntasi tilanteen. Kartta on optimoitu käytettäväksi myös mobiilissa ja tableteissa.

Muiden yhtiöiden sähkökatkotilanteen näet tältä kartalta, jota ylläpitää Energiateollisuus ry.

Katso video Elenian  kartasta.

1