Olet täällä

Elenia Lämpö toteuttaa Hämeenlinnan uimahalliin kaksisuuntaisen lämpöliittymän

Hämeenlinnan uimahallin remontin yhteydessä on myös uusittu sen lämmitysratkaisuja. Elenia Lämpö toimittaa kaukolämpöä uimahallin tarpeisiin sekä ostaa ylimääräistä lämpöä takaisin edistäen näin energiatehokkuutta yhdessä asiakkaan kanssa.

Uimahallin remontin yhteydessä Hämeenlinnan liikuntahallit tutkivat eri lämmitysratkaisuja. Hallin katolle on remontin yhteydessä asennettu mittava määrä aurinkokeräimiä. Nämä voivat uimahallin kiinni ollessa tuottaa lämpöä, jolle uimahallissa ei ole käyttöä. Tämän ylimääräisen osuuden Elenia Lämpö ostaa takaisin kaukolämpöverkkoon. Ratkaisu on ensimmäisiä vastaavia Suomessa.

Toteutettu ratkaisu edistää energiatehokkuutta ja estää aurinkokeräininvestoinnin tuoton menoa hukkaan. Arviolta vuodessa ylimääräistä lämpöä kertyy n. 25 megawattituntia. ”Elenia Lämpö on toteuttamassa Hämeenlinnassa asiakkaan kanssa yhdessä energiatehokkaita ja ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja Suomenkin mittakaavassa uudella tavalla.”, toteaa Tero Holappa, Elenia Lämmön asiakkuus- ja kehitysjohtaja.

Lisätietoja antaa: Elenia Lämpö Oy, asiakkuus- ja kehitysjohtaja Tero Holappa,
puh. 040 776 2097, tero.holappa@elenia.fi