Olet täällä

Elenia valmis ukkosen aiheuttamiin sähkökatkoihin – salamat ja myrskypuuskat osuvat verkkoalueelle illasta aamuyöhön

Loppuviikon sääennusteet ukkosista ovat tarkentuneet tänään ja Elenian verkkoalueella säärintama osuu alkuillasta aamuyöhön. Reippaammat ukkoset alkavat alkuillan aikana todennäköisimmin noin kello 18 eteenpäin, mutta paikoin mahdollisesti jo noin kello 16 alkaen. Ukkoset jatkuvat aamuyöhön ukkosrintaman edetessä kohti itää.

Voimakkaimmat ukkoset esiintynevät linjan Tampere – Jyväskylä – Viitasaari itäpuolella. Ukkospuuskissa tuuli puhuroi myrskyn voimalla ja myös siinä voi olla mukana rajuja, paikallisia syöksyvirtauksia.

Ennakoimme ukkosen salamoinnin ja myrskypuuskien aiheuttavan vaurioita puustoon ja sähköverkkoon Elenian verkkoalueella Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla sekä Keski-Suomessa.

Valmiusjärjestelymme hoidimme kuntoon perjantaina ja olemme valmiit sähköverkon korjauksiin ja sähköjen palauttamiseen urakoitsijakumppaneidemme kanssa. Työt maastossa etenevät sitä mukaa, kun työskentely on työryhmille turvallista. Turvallisuudesta vastaa Elenian käyttökeskus yhdessä urakoitsijoiden työryhmien kanssa. Rankkasateet voivat osaltaan hidastuttaa korjaustöiden etenemistä.

Elenian käyttökeskus ohjaa korjaustöitä maastossa sekä palauttaa sähköjä verkon vikaantumattomiin osiin automatiikalla ja kauko-ohjauksella sitä mukaa kun ukkosrintama aiheuttaa vahinkoja. 

Seuraa sähkökatkoja näiltä sivuilta
Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta

Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: www.sähkökatkokartta.fi

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalon riski ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa on heti katkaistava sähkö pääkytkimestä ja otettava yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.