Olet täällä

Elenia on varautunut Valio-myrskyn sähkökatkoihin

Elenia on valmiudessa urakoitsijakumppaneidensa kanssa tänään iltapäivällä Suomen saavuttavan Valio-myrskyn varalle. Ilmatieteenlaitoksen säätietojen mukaan myrskytuulet alkavat iltapäivällä Pohjanmaan rannikolta ja ovat erityisen puuskaisia Pohjanmaan lisäksi Keski-Suomessa. Elenian verkkoalueella odotamme pahimpia vaurioita sähköverkkoon juuri näillä alueilla.

Illan mittaan myrskytuulet riepottavat puustoa myös maan eteläisimmissä osissa Pirkanmaalla ja Hämeessä. Kovimmat tuulet jatkuvat lähes koko eteläisessä Suomessa aamuyöhön saakka.

Puuskissa tuulennopeuksien on ennustettu yltävän 25 metriin sekunnissa. Puissa on lehdet ja maa on sula, minkä vuoksi rajut puuskat kaatavat puita ja repivät oksia. Myrskyn ennakoidaan kestävän pitkään. Yhä uusia sähkökatkoja tulee todennäköisesti iltapäivällä, illalla ja yöllä jatkuvasti.

Ennakoimme, että lauantaiaamun valjetessa Elenian verkkoalueella Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla sekä Keski-Suomessa voi olla laajoja sähkökatkoja. Sähköttömiä alueita voi olla myös Pirkanmaalla ja Hämeen maakunnissa.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta

Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta

Varoitus

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.