Olet täällä

Helikopterit selvittävät Valio-myrskyn vaurioita sähköverkossa

Selvitämme helikopterilennoin Valio-myrskyn aiheuttamien vaurioiden vakavuutta sähköverkossa. Tänään sähköverkkoa tarkastaa viisi helikopteria.

Keski-Suomessa tarkastamme koko maakunnan alueen, Pohjois-Pohjanmaalla Haapajärvi-Pyhäsalmi seutua ja Pirkanmaalla ensisijaisesti Mänttä-Vilppulaa. Helikopterilennot ovat nopein ja tehokkain tapa selvittää kuinka pahoin kaatuneet puut ovat sähköverkkoa rikkoneet.

Päivän valjettua on sähköverkon vikojen korjaus täydessä vauhdissa. Lauantain sää on vikojen korjaamiseen erinomainen. Asentajien työryhmät hakevat ja korjaavat maastossa sähköverkkoa.   

Elenian sähköverkossa Valio-myrskyn kaatamat puut tekivät pahinta jälkeä Pohjanmaalla ja erityisesti Keski-Suomessa. Myrsky sai aikaan sähkökatkoja myös Pirkanmaalla ja Hämeessä. Yön aikana saimme palautettua sähköt takaisin yli 35 000 kotitaloudelle.

Kaikkiaan koko Suomessa eri verkkoyhtiöiden alueilla oli iltayön aikaan pahimmillaan sähköttä 170 000 kotitaloutta.    

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta
Muiden yhtiöiden sähkökatkot http://sahko.hylly.org/#/nyt

Varoitus

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.