Olet täällä

Joutsenten turvaksi varoituslevyjä sähkölinjaan Harjunsalmessa ja Orivedellä

Pian joutsenet väistävät varoituslevyjä Harjunsalmessa ja Orivedellä, kun asennamme välkkyvät varoituslevyt sähkölinjaan Harjunsalmessa Kuhmoisten ja Jämsän välisellä nelostiellä sekä Oriveden Rajalahdessa. Kiitämme paikallisia asukkaita, joilta saimme tiedon varoituslevyjen tarpeesta.

Tehokas keino estää törmäyksiä on tuulessa liikkuvien välkkyvien varoituslevyjen asentaminen sähkölinjoihin. Linnut huomaavat varoituslevyt ja väistävät samalla sähkölinjan.

Vuosia jatkunut yhteistyö lintuharrastajien, paikallisten asukkaiden sekä BirdLife Suomen kanssa on nostanut lintupallojen määrän Elenian verkkoalueella yli kolmeen tuhanteen. Suomen laulujoutsenkanta on elpynyt hyvin ja BirdLife Suomen mukaan laulujoutsenia pesii Lapista etelärannikolle saakka noin 10 000 paria.

Pitkällä aikavälillä ratkaisu on säävarman sähköverkon maakaapelointi, jota teemme sähkönjakelun varmuuden parantamiseksi. Luonto hyötyy, kun sähkönjakelu uudistuu maakaapeliverkoksi. Tänä vuonna rakennamme maakaapeliverkkoa noin 3000 kilometriä. Sähköverkostamme on maakaapeloituna noin 40 prosenttia.

BirdLife Suomi ja Elenia juhlistavat laulujoutsenaiheisella kuvakilpailulla 100-vuotiasta Suomea

BirdLife Suomi ja Elenia järjestävät kuvataidekilpailun kansallislinnustamme laulujoutsenesta Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Kisassa laulujoutsenen voi esittää vapaavalintaisesti piirtäen, maalaten, grafiikkana, akvarellina tai valokuvaten.

Sadasta sydämeenkäyvimmästä työstä julkaisemme digitaalisen korttinäyttelyn, josta kortteja sähköisesti lähettämällä voi ilahduttaa ystäviään ja onnitella samalla 100-vuotiasta Suomea itsenäisyyspäivän alla. Osallistumisaika päättyy lokakuun puolivälissä ja tulokset julkaistaan marraskuun puolivälissä.

Lisätietoja kuvakilpailusta

Kuva Tähystäjä, Juha Hammar