Olet täällä

Kuortaneen keskustassa valmistuu Elenian säävarman sähköverkon rakennushanke

Kuortaneen keskustassa on valmistumassa Elenian säävarman sähköverkon maakaapelointihanke. Maanrakentaminen on lähes valmis ja vuorossa ovat vielä sähkötyöt lokakuun loppupuolella. Vanhat ilmajohdot pylväineen puretaan kahdessa vaiheessa, osa loppuvuonna ja osa ensi keväänä.

”Kuortaneen keskustan säävarman verkon uudistushanke on kustannuksiltaan noin miljoonan euron hanke”, kertoo projektipäällikkö Tuomas Fräntilä Eleniasta.  

Maakaapelointihanke alkoi viime vuoden puolella maastosuunnittelulla. Kaivuutyöt aloitettiin elokuun alussa.  Maakaapelia on asennettu Sampolassa, Kortesmäessä, Sysilammessa, Aholankankaalla ja keskustan alueella.

Uudistustyössä on kesän ja syksyn aikana maakaapeloitu keskijännitteistä runkoverkkoa noin neljätoista kilometriä ja pienjänniteverkkoa reilut seitsemän kilometriä. Maisemasta poistuu neljätoista pylväsmuuntamoa ja tilalla on saman verran maassa olevia puistomuuntamoita.

”Nämä puistomuuntamot eivät tuulista ja tuiverruksista piittaa. Maakaapeloidussa verkossa sähkönsaanti ei ole enää säiden armoilla”, Fräntilä jatkaa.

Kuortaneen sähköverkkouudistus vaikuttaa välillisesti yli 2200 kuortanelaiseen sähkönkäyttäjään. Elenian urakoitsijana kohteessa työtä tekee Veljekset Hemming Oy.

”Maankaivuiden jälkeen pistämme paikat siistiin kuntoon”, Fräntilä lupaa.

Elenian verkkoinvestoinnit nousevat tänä vuonna noin 115 miljoonaa euroon. Vuosittain rakennamme maakaapeliverkkoa noin 2 500 kilometriä. Tavoitteenamme on vuoteen 2028 mennessä nostaa maakaapeloidun sähköverkon osuus 70 %:iin.

Lisätietoa: Tuomas Fräntilä, projektipäällikkö, Elenia Oy, puh. 040 536 1329