Pälkäneellä sähköverkkoa myrskyiltä suojaan yli 70 kilometriä

Elenia on aloittanut Pälkäneellä Elenia Säävarma -sähköverkon rakennustyöt. Vanhojen ilmajohtojen uudistaminen maakaapeloiduksi sähköverkoksi on aloitettu Kangasalan rajan tuntumasta, josta edetään Kinnalan ja Mälkilän suuntaan kevään aikana. Kesällä keskitytään keskustan alueen kaapelointiin ja syksyllä vuorossa ovat Kantokylän suunnan peltoalueet.

Uuden maakaapeloidun verkon vaikutusalueella on lähes 4 000 pälkäneläistä asiakasta. Investoinnin arvo on noin 2,7 miljoonaa euroa.

Pälkäneellä säävarman verkon maakaapelointia urakoi Elenialle Eltel Networks Oy. Kohteessa kaapeloidaan kaikkiaan 30 kilometriä runkoverkkoa ja yli 42 kilometriä pienjänniteverkkoa. Uusia ympäristö- ja luontoystävällisiä puistomuuntamoita rakennetaan yhteensä 35 kappaletta.

Maakaapeloitu sähköverkko on turvassa sään vaihteluilta ja siten uudistus tuo varmuutta Pälkäneen alueen sähkönjakeluun. Uuden kaapeliverkon on määrä valmistua marraskuun 2015 loppuun mennessä ja myös purkutyöt saadaan valmiiksi tämän vuoden puolella.

Tervetuloa tutustumaan Elenian Säävarma -sähköverkon maakaapelointihankkeeseemme Pälkäneellä.

Aika: torstai 19.3. klo 18

Paikka: Nuijantalo, Onkaalantie 102, Pälkäne

Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.