Puuskainen tuuli katkoo sähköjä Elenian verkkoalueella iltaan saakka

Maurin päivän myrskytuulet ovat voimistuneet lauantaiaamusta ja tavoittaneet aamupäivän aikana myös Elenian verkkoalueen. Myrskyisät tuulet puhaltavat kovimmillaan Elenian alueella puolestapäivästä iltaan ja sähkökatkoja tulee pitkin päivää.

Elenia on yhdessä urakoitsijakumppaneiden kanssa töissä koko viikonvaihteen ja vaativimpien vikojen korjaus jatkuu läpi yön. Korjaustyöt etenevät sähköjen katketessa siten, että Elenian käyttökeskus rajaa automaatiolla ja kauko-ohjauksella vika-alueita palauttaen sähköjä verkon vaurioitumattomiin osiin. Näin sähköverkon korjausryhmiä voidaan ohjata oikeisiin kohteisiin. Työt maastossa tehdään asentajien turvallisuudesta tinkimättä.

Sääennusteen mukaan matalapaineen myrskyisissä puuskissa tuulen nopeudet nousevat päälle 20 metriä sekunnissa. Koska puusto on edelleen lehdessä, tuuli voi kaataa puita sekä lennättää oksia sähköjohdoille katkoen sähköjä.

Ennakoimme sähkökatkoja syntyvän iltapäivän aikana koko verkkoalueellamme Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: www.sahkokatkokartta.fi

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.