Sähköverkon vakavimpia vaurioita korjataan tänään

Sähköverkon vakavimpia vaurioita korjataan tänään. Eilisen ukkosen puuskatuulet kaatoivat sähköverkolle puita eri puolilla Elenian sähköverkkoaluetta. Pahiten ukkosmyräkkä runteli sähköverkkoa Hämeessä Padasjoella ja Pohjois-Pirkanmaalla Mänttä-Vilppulassa. Kaatunutta puustoa on jouduttu raivaamaan yön aikana ja pahiten vaurioituneet sähköverkkoalueet päästään korjaamaan tänään.

Ukkonen vaurioitti Elenian sähköverkkoa koko verkkoalueella Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Keskijännitteiseen runkoverkkoon vikoja syntyi pitkälle toista sataa. Lisäksi saimme asiakkailtamme useita satoja ilmoituksia pienjänniteverkon vioista. Pahimmillaan sähköttömiä asiakkaita oli iltapäivällä yhtä aikaa noin 28 000.

Illan ja yön aikana sähköt saatiin palautettua suurimmalle osalle. Perjantaiaamuna sähköttömiä asiakkaita Elenian verkkoalueella oli hieman yli tuhat. Sähköverkon vauriot ovat paikoin vakavia ja laajimpien kohteiden korjaaminen kestää pitkälle perjantai-iltapäivään.

Kiitämme asiakkaita kärsivällisyydestä ja yhteistyöstä.