Olet täällä

Sateinen sää voi aiheuttaa uusia sähkökatkoja

Sateinen sää on aiheuttanut muutamia uusia sähkökatkoja Pohjois-Pirkanmaalla, Itä-Hämeessä ja Keski-Suomessa. Sateet voivat taivuttaa Rauli-myrskyssä vaurioituneita puita sähköverkolle ja saada aikaan häiriöitä sähkönjakeluun.

Myrskyn vaurioittamassa puustossa voi myös olla puita kaatumaisillaan siten, että puut antavat vähitellen periksi ja taipuvat sähköverkolle. Maanantai-iltapäivän ja illan aikana tällaisia uusia katkotilanteita on Elenian verkkoon tullut muutamia.

Maanantain aikana helikopterit jatkoivat sähköverkon tarkastuslentoja Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Itä-Hämeessä kartoittaen sähköverkolle vaaraa aiheuttavaa vaurioitunutta puustoa. Päivän mittaan on myös edelleen tullut asiakkailta lisää ilmoituksia pienjänniteverkon sähkökatkoista sitä mukaa, kun runkoverkko on saatu kuntoon. Tiedot näistä pienjännitevioista on viety myös Elenian sähkökatkokartalle: www.elenia.fi/sahko/sahkokatkotilanne

Lähipäivinä työt jatkuvat sähkönjakelua uhkaavien puiden raivauksella.

Hyvitykset ja korvaukset 6 kuukauden aikana

Hyvitämme asiakkaiden sähkölaskulla yli 12 tunnin sähkökatkojen lakisääteiset vakiokorvaukset sekä yli 6 tunnin sähkökatkoista Elenian oman hyvityksen automaattisesti 6 kuukauden kuluessa. Lisätietoa hyvityksistä ja korvauksista: www.elenia.fi/sahko/korvaukset

Pahoittelemme pitkien sähkökatkojen aiheuttamaa vaivaa ja harmia. Samalla kiitämme asiakkaitamme yhteistyöstä ja kärsivällisyydestä.