Olet täällä

Saulin päivän myrskytuulet katkoivat iltayöstä sähköjä etenkin Itä-Hämeessä

Maanantai-iltana alkaneet Sauli-myrskyn puuskaiset tuulet riepottivat Elenian verkkoaluetta pahimmin Itä-Hämeessä Sysmä-Hartola-Heinola-Asikkala-Padasjoki suunnalla. Vierumäen sähköasemalla myrsky aiheutti vaikean katkaisijavian, Padasjoella korjataan usean rikki menneen sähköpylvään kohdetta ja myös Heinola-Hartolan alueella verkkoa on jouduttu rakentamaan uudelleen.

Keski-Suomessa Jämsän alueella Sauli kaatoi puita katkoen sähköjä ja paikoin sähköverkkoa rakennetaan uudelleen käyttäen apuna järeää kalustoa.

Helikopterit ovat aloittaneet tiistai-aamuna vika-alueiden paikannuslennot Elenian verkossa.  Aamun aikana helikopteri tarkastaa ja paikantaa vikoja Sysmä-Hartola-Heinola-Asikkala-Padasjoki suunnalla. Jämsän Haukkasalon saaressa joudutaan käyttämään apuna helikopteria, jotta viankorjausryhmä saadaan kuljetettua paikan päälle.

Tiedot jäljellä olevista verkkovaurioista täsmentyvät tiistaipäivän aikana. Helikopterilennot ovat tehokkain tapa saada vika-aluetietoa käytönvalvontaan ja edelleen viankorjauksen työryhmien ohjaamiseen työkohteisiin.

Tavoitteenamme on saada sähköverkon viat kuntoon ja sähköt kaikille asiakkaille tiistaipäivän aikana.

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: www.sähkökatkokartta.fi

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.