Olet täällä

Välkkynä pimeässä -heijastinkampanja – Katso pienten koululaisten upea kuvanäyttely

Ekaluokkalaisilla on menossa kouluvuosiensa ensimmäiset syys- ja talvipimeät. Haluamme yhteistyössä verkkoalueemme koulujen kanssa herätellä lapsia näkymään pimeällä koulutiellä.

Lähestyimme verkkoalueemme ala-asteita ja kutsuimme heidät mukaan Välkkynä pimeässä -turvallisuuskampanjaan. Kampanjan ideana on, että opettaja ottaa tunnin aiheeksi pimeän ajan liikenneturvallisuuden, ja oppilaat tekevät aiheesta piirustuksia tai muita kuvia. Luokat valitsevat keskuudestaan kuvat, jotka tulevat mukaan yhteiseen kuvanäyttelyymme.

Oppilaiden tekemiä kuvia voi ihastella Flickr-kuvapalvelussa. Julkaisemme kuvia myös verkkosivuillamme sekä Elenian Facebookissa ja Twitterissä.

Me lähetämme pienille koululaisille heijastimet koulumatkojen turvaksi. Myös Elenian henkilöstön kautta heijastimia on jaettu kouluihin, päiväkoteihin ja harrastuskavereille.

Heijastinpörssi Nokian koululla
Välkkynä pimeässä -turvallisuuskampanja on mukana myös Nokian koulun Heijastinratsia tempauksessa. Koulussa on 400 oppilasta. Tempauksessa ykkösluokat kummiluokkineen ratsaavat marras-joulukuun pimeänä aamuna kouluun saapuvia oppilaita taskulampuin. Oppilaat, joilta löytyy heijastin, saavat palkintolipukkeet, joilla voi lunastaa kaakaon. Heijastittomat oppilaat ohjataan "Heijastinpörssiin", mistä voi lipuketta vastaan hakea itselleen heijastimen. Tempauksen tarkoitus on lisätä lasten turvallisuutta koulu- ja kotimatkoilla sekä vapaa-ajalla.

Lisätietoja täältä.