Olet täällä

Valion päivän myrskyn hyvitykset ja korvaukset maksuun automaattisesti

Elenia maksaa omaa vapaaehtoista hyvitystä yli 6 tuntia kestäneistä sähkökatkoista sekä lakisääteistä vakiokorvausta yli 12 tunnin sähkökatkoista. Nämä hyvitykset ja korvaukset maksamme asiakkaillemme automaattisesti sähkölaskulla. Hyvityksiin ja korvauksiin voi perehtyä nettisivuillamme.

Valio-myrsky katkoi sähköjä Elenian verkkoalueella laajimmin Keski-Suomessa, Pohjois- ja Etelä-Pohjanmaalla sekä myös Pirkanmaalla ja Hämeen maakunnissa. Myrskytuulet puhalsivat perjantai-iltapäivästä alkaen koko illan jatkuen pitkälle yöhön aiheuttaen laajalti vaurioita sähköverkkoomme.

Laajamittainen sähkövikojen korjaus pääsi vauhtiin varhain lauantaiaamuna päivän valjettua, kun työ maastossa oli asentajille turvallista tuulen tyynnyttyä. Korjaustyöt jatkuivat vuorokauden ympäri koko viikonlopun. Pahiten vaurioituneilla verkkoalueilla käytössä oli myös raskasta kalustoa myrskytuulen kaadettua pylväitä ja rikottua sähköjohtoja.

Oheinen kartta kertoo millainen osuus sähköverkosta on ilmajohtoina metsäisessä maastossa. Elenian verkkoalue näkyy kartassa punaisella rajauksella.

Kiitämme lämpimästi asiakkaitamme kärsivällisyydestä ja yhteistyöstä Valio-myrskyn sähkönjakelun suurhäiriön aikana. Lämmin kiitos myös urakoitsijakumppaneiden sadoille asentajille, samoin Elenian omalle väelle.