Olet täällä

100 JOUTSENTA – TULE MUKAAN KUVAKILPAILUUN!

BirdLife Suomi ja Elenia järjestävät kuvataidekilpailun kansallislinnustamme laulujoutsenesta Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Voit osallistua kisaan esittämällä joutsenen piirtäen, maalaten, grafiikkana, akvarellina, valokuvaten – niin kuin itse haluat.

Teemme syksyllä 100 sydämeenkäyvimmästä työstä digitaalisen korttinäyttelyn, josta voit lähettää sähköisiä kortteja ja ilahduttaa ystäviäsi onnitellen samalla 100-vuotiasta Suomea itsenäisyyspäivän alla. Julkaisemme kaikki työt upeana näyttelynä sosiaalisessa mediassa Suomen juhlan kunniaksi.

Osallistu 15.10.2017 mennessä
Ota valokuva kilpailutyöstäsi laulujoutsenesta. Julkaise kuva omalla Instagram- tai Twitter-tililläsi. Käytä Instagramissa julkista tiliäsi, jotta kuvasi on kilpailussa mukana. Lisää julkaisuusi kaksi aihetunnistetta, hashtagiä, oman kilpailusarjasi mukaan:

Lapset alle 11 vuotta   #100joutsenta  #100joutsentalapset
Nuoret 11-17 vuotta   #100joutsenta  #100joutsentanuoret
Aikuiset alkaen 18 vuotta   #100joutsenta  #100joutsentaaikuiset


 


Tai voit lähettää kuvan työstäsi sähköpostitse osoitteeseen 100joutsenta@elenia.fi
Kerro kenen tekemä joutsenkuva on ja mihin kilpailusarjaan se osallistuu. Julkaisemme sähköpostitse tulleet kilpailutyöt Instagram-tilillä @100joutsenta 

Kaikki kuvat kertyvät näyttelyksi, jonne pääset tästä: https://100joutsenta.elenia.fi/

100 JOUTSENTA -kilpailun palkinnot

Tuomaristo valitsee jokaisesta kilpailusarjasta kolme työtä palkintosijoille. Voittajat palkitsemme 100-300 euron lahjakorteilla Suomen Lintuvaruste -kauppaan. Lisäksi arvomme osallistujien kesken palkintoja. Tulokset julkaisemme 15.11.2017.

100 JOUTSENTA -kilpailun tuomaristo
Kuvataiteilija Jussi Heikkilä ja graafinen erikoissuunnittelija Jari Kostet, BirdLife Suomen toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa ja Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas.

Tule mukaan! Annetaan yhdessä 100-vuotiaalle Suomelle synttärilahjaksi upea näyttely kansallislinnustamme laulujoutsenesta.

100 JOUTSENTA -kilpailun säännöt 

Laulujoutsenen suojelu – kansainvälinen menestystarina
Laulujoutsenpareja on Suomessa yli 10 000 varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. 1950 luvun alussa pariskuntia oli jäljellä Lapin syrjäseuduilla vain muutamia. Kirjailija Yrjö Kokon 1950-luvun teokset Laulujoutsen – Ultima Thulen lintu vuonna ja Ne tulevat takaisin herättivät suomalaiset kansallislintumme hätään. Lumoavan kauniista laulujoutsenesta tuli rakastettu luonnonsuojelun symboli ja Suomen kansallislinnuksi se valittiin vuonna 1981. Nyt voimme ihailla näitä uljaita lintuystäviämme koko Suomessa.  Laulujoutsenen suojelu sukupuuton partaalta on kansainvälisestikin huikea menestystarina peräänantamattomasta ympäristötyöstä, jossa näkyy suomalaisten tahto yhteiseen päämäärään.

Joutsenille turvaa lintupalloin – Elenia Säävarma paras ratkaisu
Elenia on tehnyt määrätietoista laulujoutsenten suojelua yli kymmenen vuotta ja vuodesta 2012 lähtien tiiviissä yhteistyössä BirdLife Suomen kanssa. Sähköverkkoomme on asennettu satoihin kohteisiin joutsenpalloja estämään lintujen törmäykset. Vuosia jatkunut yhteistyö lintuharrastajien, paikallisten asukkaiden sekä BirdLife Suomen kanssa on nostanut lintupallojen määrän yli 3000:een Elenian sähköverkossa Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla joutsenten suosimilla pesimä- ja levähdyspaikoilla. Nyt sähköverkon ripeästi etenevä maakaapelointi säävarmaksi tuo lopullisen ratkaisun myös joutsenille.

1