Olet täällä

100 JOUTSENTA – KUVAKILPAILU

Onnea Suomi100, Onnea 100joutsenta voittajat!

BirdLife Suomen ja Elenian laulujoutsenkisaan osallistui yli 1000 kuvaa osana Suomi 100 -juhlintaa

BirdLife Suomen ja Elenian yhteiseen 100 joutsenta -kuvataidekilpailuun osallistui yli tuhat kuvaa Suomen kansallislinnusta laulujoutsenesta. Kisassa laulujoutsenen kuvallisen ilmaisun sai valita vapaasti piirtäen, maalaten, grafiikkana, akvarellina tai valokuvaten. Teimme kisan sadasta laulujoutsenkuvasta kortteja, joilla ilahduttaa ystäviä ja kavereita samalla onnitellen 100-vuotiasta Suomea.

Kisan voittajat

 

1. Aikuisten sarja Timo Vesterinen 1. Nuorten sarja Antero Voutilainen   1. Lasten sarja Sini Myyrä

 

2. Aikuisten sarja Hannu Ahonen 2. Nuorten sarja Jessica van Leeuwen  

2. Lasten sarja Henri Gynther

 

3. Aikuisten sarja Yrjö Pirnes 3. Nuorten sarja Vilma Karisto   3. Lasten sarja Olivia Karhumaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaikki kilpailutyöt ovat näyttelynä täällä

”BirdLife Suomen ja Elenian kilpailu on mitä mainiointa ympäristötyötä yhdessä lintuharrastajien, perheiden, koulujen ja kaikenikäisten kanssa. Se on myös kannustanut kuvataiteen harrastuksen pariin. Erityisesti lasten töissä näkyy omaehtoinen into. Kaikkiaan lasten ja nuorten töissä vahvinta ja mielenkiintoisinta ilmaisu oli juuri maalauksissa ja piirustuksissa”, kuvataitelija Jussi Heikkilä

”Tällaisessa kilpailussa on kyse samasta kuin luonnossa liikkumisessa: havaitsemisesta. Lasten ja nuorten parissa luonto on kovassa nousussa. Se on todella ilahduttavaa, sillä luonnon kokeminen opettaa havaitsemaan, kuulemaan ja näkemään ympäristöä. Luonto tulee tutuksi ja samalla arvokkaaksi”, graafinen erikoissuunnittelija Jari Kostet.

100 joutsenta -kilpailun tuomaristossa olivat mukana kuvataiteilija Jussi Heikkilä, graafinen erikoissuunnittelija Jari Kostet, BirdLife Suomen toiminnanjohtaja Aki Arkiomaa ja Elenian viestintäjohtaja Heini Kuusela-Opas.

Suojelu kansainvälinen menestystarina
Laulujoutsenpareja on Suomessa yli 10 000 keväästä syksyyn. 1950-luvun alussa pariskuntia oli jäljellä Lapin syrjäseuduilla muutamia. Kirjailija Yrjö Kokon 1950-luvun teokset herättivät suomalaiset kansallislinnun hätään. Laulujoutsenesta tuli luonnonsuojelun symboli, ja kansallislinnuksi se valittiin 1981. Laulujoutsenen suojelu on kansainvälisestikin huikea menestystarina peräänantamattomasta ympäristötyöstä.

Lentoturvaa joutsenille
Elenia on tehnyt laulujoutsenten suojelua yli kymmenen vuotta ja yhteistyössä BirdLife Suomen kanssa jo kuusi vuotta. Yhteistyö lintuharrastajien, paikallisten asukkaiden sekä BirdLife Suomen kanssa on nostanut lintupallojen määrän Elenian sähköverkossa yli 3000:een joutsenten pesimä- ja levähdyspaikoilla Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Jatkuvasti etenevä sähköverkon maakaapelointi tuo joutsenille lopullisen lentoturvan.

100 JOUTSENTA -kilpailun säännöt 

 

1