Olet täällä

Elenian tarina

Sähkö- ja lämpöpalveluita luotettavasti

Elenia toimii yli sadan kunnan alueella Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Tuotamme asiakkaillemme sähköverkko- ja lämpöpalveluja luotettavasti ja laadukkaasti yhteistyössä paikallisten kumppaniyhtiöidemme kanssa. Näin vastaamme energia-alan koveneviin odotuksiin ja tarjoamme alueellamme työtä.

Älykkään sähköverkon edelläkävijä

Tietoteknologiaa yhä laajemmin hyödyntävä yhteiskunta ei kestä sähkökatkoja. Viime vuosien myrskyt ja lumikuormat ovat haastaneet sähkönjakelun varmuuden. Käynnissä oleva ikääntyvän sähköverkon uudistaminen on osoittautunut kiireelliseksi. Alan edelläkävijänä olemme rakentaneet sähköverkkoja ja tietojärjestelmiä yhdeksi laajaksi, tietoa ajantasaisesti tuottavaksi ja käyttäväksi älykkääksi sähköverkoksi.

Elenian asiakkaat saavat tietoa sähkönkulutuksestaan tarpeidensa mukaan tunti-, päivä- ja kuukausitasolla, ja laskutus perustuu kulutukseen. Sähkökatkoissa verkkomme rajaa automaattisesti vikapaikkoja ja ohjaa sähkönjakelun verkon kunnossa oleviin osiin. Palvelemme asiakkaitamme sähkökatkoissa reaaliaikaisella tilannetiedolla tekstiviesteillä, sähköpostitse, webin karttapalveluna sekä puhelinpalveluna.

Sähkönjakelun varmuuden parantamiseksi rakennamme kaiken uuden verkon sekä saneeraamme ikääntyvää verkkoa maakaapeloimalla.

Tutustu sähköverkkoyhtiö Elenian tarinaan

Ympäristölle ystävällisen lämmön paikallinen tuottaja

Tarjoamme asiakkaillemme ympäristömyönteisiä, vaivattomia ja kilpailukykyisiä lämmitysratkaisuja. Tuotamme kaukolämpöä ja sähköä sekä myymme ja jakelemme kaukolämpöä ja maakaasua.

Elenia tuntee asiakkaidensa tarpeet ja kehittää energiaratkaisuja niiden pohjalta. Varmistamme asiakkaillemme luotettavan lämmön toimituksen uudistamalla ja ylläpitämällä verkostojamme sekä tuotantolaitoksiamme. Autamme asiakkaitamme käyttämään energiaa järkevällä ja ympäristöä säästävällä tavalla. Toimintaamme kehitämme kasvattamalla edelleen kotimaisten polttoaineiden osuutta tuotannossamme ja parantamalla energiatehokkuuttamme. Toimimme usealla paikkakunnalla yhteistyössä eri teollisuuden alan toimijoiden kanssa. Kumppanimme toimittavat kaukolämpöä Elenian verkkoihin, mikä vahvistaa myös heidän kilpailukykyään ja toimintaedellytyksiään.

Asiakkaamme saavat lämpöä, joka on tuotettu suureksi osaksi hiilidioksidineutraaleilla, puuperäisillä polttoaineilla. Meille tärkeää on myös se, että kotimaisten polttoaineiden käyttö vahvistaa paikallista työllisyyttä.

Juuret paikallisissa energiayhtiöissä

Elenian juuret ovat paikallisissa energiayhtiöissä. Sähkömarkkinoiden avauduttua Vattenfall hankki omistukseensa vuonna 1995 Lapuan Sähkön ja Hämeen Sähkön, 1999 Revon Sähkön ja Heinola Energian sekä 2000 Keski-Suomen Valon ja Hämeenlinnan Energian. Vuoden lopussa 2011 Vattenfall myi sähköverkko- ja lämpöpalvelut ja Elenia aloitti toimintansa vuoden 2012 tammikuussa.

1