Olet täällä

Elenian tarina

Elenia välittää sähköä ja lämpöä

Elenia jatkaa tammikuussa 2012 toteutetun yrityskaupan jälkeen aiempaa Vattenfallin sähkönjakelu- ja lämpöliiketoimintaa lähellä asiakkaitaan.

Elenian juuret ovat paikallisissa energiayhtiöissä. Sähkömarkkinoiden avauduttua Vattenfall hankki omistukseensa vuonna 1995 Lapuan Sähkön ja Hämeen Sähkön, 1999 Revon Sähkön ja Heinola Energian sekä 2000 Keski-Suomen Valon ja Hämeenlinnan Energian. Näistä Vattenfall muodosti Vattenfall Sähkönmyynnin, Vattenfall Verkon, Vattenfall Lämmön ja Vattenfall Sähköntuotannon. Yrityskaupan jälkeen Vattenfall Sähkönmyynti ja Sähköntuotanto jatkavat toimintaansa Suomessa.

Elenia toimii yli sadan kunnan alueella Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Tarjoamme asiakkaillemme sähköverkko- ja lämpöpalveluja luotettavasti ja laadukkaasti.

Toimintatapamme tiivistimme Me välitämme -palvelulupauksiin. Niillä takaamme, että asiointi kanssamme on helppoa. Me näet välitämme sähkön ja lämmön lisäksi myös siitä, että arki sujuu.

Tuotamme yhteiskunnan perustoimintoihin kuuluvia palveluja yhteistyössä paikallisten kumppaniyhtiöittemme kanssa. Näin tarjoamme asiakkaillemme ammattitaitoisia palveluja ja alueellamme lisää työtä sekä vastaamme energia-alan yhä koveneviin odotuksiin.

Älykkään sähköverkon edelläkävijä

Tietoteknologiaa yhä laajemmin hyödyntävä yhteiskunta ei kestä sähkökatkoja. Viime vuosien myrskyt ja lumikuormat ovat haastaneet sähkönjakelun varmuuden. Käynnissä oleva ikääntyvän sähköverkon uudistaminen on osoittautunut kiireelliseksi. Alan edelläkävijänä olemme rakentaneet sähköverkkoja ja tietojärjestelmiä yhdeksi laajaksi, tietoa ajantasaisesti tuottavaksi ja käyttäväksi älykkääksi sähköverkoksi.

Elenian asiakkaat saavat tietoa sähkönkulutuksestaan tarpeidensa mukaan tunti-, päivä- ja kuukausitasolla, ja laskutus perustuu kulutukseen. Sähkökatkoissa verkkomme rajaa automaattisesti vikapaikkoja ja ohjaa sähkönjakelun verkon kunnossa oleviin osiin. Palvelemme asiakkaitamme sähkökatkoissa reaaliaikaisella tilannetiedolla tekstiviesteillä, sähköpostitse, webin karttapalveluna sekä puhelinpalveluna.

Sähkönjakelun varmuuden parantamiseksi rakennamme kaiken uuden verkon sekä saneeraamme ikääntyvää verkkoa maakaapeloimalla.

Ympäristölle ystävällisen lämmön paikallinen tuottaja

Tarjoamme asiakkaillemme ympäristömyönteisiä, vaivattomia ja kilpailukykyisiä lämmitysratkaisuja. Tuotamme kaukolämpöä ja sähköä sekä myymme ja jakelemme kaukolämpöä ja maakaasua.

Elenia tuntee asiakkaidensa tarpeet ja kehittää energiaratkaisuja niiden pohjalta. Varmistamme asiakkaillemme luotettavan lämmön toimituksen uudistamalla ja ylläpitämällä verkostojamme sekä tuotantolaitoksiamme. Autamme asiakkaitamme käyttämään energiaa järkevällä ja ympäristöä säästävällä tavalla. Toimintaamme kehitämme kasvattamalla edelleen kotimaisten polttoaineiden osuutta tuotannossamme ja parantamalla energiatehokkuuttamme. Toimimme usealla paikkakunnalla yhteistyössä eri teollisuuden alan toimijoiden kanssa. Kumppanimme toimittavat kaukolämpöä Elenian verkkoihin, mikä vahvistaa myös heidän kilpailukykyään ja toimintaedellytyksiään.

Asiakkaamme saavat lämpöä, joka on tuotettu suureksi osaksi hiilidioksidineutraaleilla, puuperäisillä polttoaineilla. Meille tärkeää on myös se, että kotimaisten polttoaineiden käyttö vahvistaa paikallista työllisyyttä.

1