Olet täällä

Aurinkolämpö

Uusiutuvaa energiaa auringosta

Auringosta saadaan ympäristölle ystävällistä energiaa lämpimän käyttöveden tuottamiseen edullisesti ja vaivattomasti.

Kaukolämmön rinnalla aurinkolämpöä kannattaa hyödyntää lämpimän käyttöveden tuottamiseen, jota voidaan tuottaa jopa puolet vuotuisesta lämpimän käyttöveden tarpeesta. Aurinkokeräinten arvioitu käyttöikä on pitkä, jopa yli 30 vuotta. Järjestelmä toimii täysin automaattisesti ja on teknisesti hyvin toimintavarma. Järjestelmän huoltotarve on vähäinen, ja se kuluttaa sähköä vain hyvin pienen määrän. Käytännössä aurinkolämpö on investoinnin jälkeen ilmaista energiaa.

Aurinkokeräimet kannattaa mitoittaa siten, että koko tuotto voidaan käyttää mahdollisimman hyvin rakennuksen omaan energiantarpeeseen. Aurinkolämmön hyödyntämiseen kuuluu olennaisena osana lämmön varastointi lämpövaraajaan, koska auringonsäteilyn määrät vaihtelevat paljon, eikä kulutus useinkaan tapahdu samaan aikaan auringon paistaessa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä.

Jokaisen kiinteistön energiaominaisuudet ovat yksilölliset, siksi annamme kohdekohtaisia arvioita sekä suosituksia lämmitysratkaisuista. Ota yhteyttä, jutellaan tarkemmin sinun kohteeseesi parhaiten soveltuvasta energiaratkaisusta: myyntipäällikkö Toni Nikkanen, puh. 040 707 8332  ja toni.nikkanen@elenia.fi.

1