Olet täällä

Elenia ja vastuullisuus

Älykäs sähköverkko uudistuu osaksi ilmastoratkaisujen ydintä

Vastuullisuus on Elenian toiminnan perusta. Elenian ensimmäisessä verkko- ja asiakaspalveluliiketoiminnan kattavassa vastuullisuusraportissa kerromme kehittämistyömme tuloksista ja tavoitteista.

Sähköverkkopalveluille ilmastonmuutos tuo riskejä ja nostaa ne ilmastoratkaisujen ytimeen. Arki kodeissa, yrityksissä ja yhteiskunnassa tarvitsee älykkään ja toimivan sähköverkon. Tässä Elenia on näyttänyt suuntaa Suomessa ja kansainvälisesti. Olemme tuoneet parinkymmenen vuoden ajan käyttöön älykkäitä sähköverkon innovaatioita. Samaan aikaan uudistamme verkkoamme säävarmaksi osaksi energiankäytön ilmastoratkaisuja.

Nyt olemme ottaneet seuraavan askeleen vastuullisuuden kehittämisessä. Vastuullisuusohjelmamme ohjaa tekemään työmme entistäkin järjestelmällisemmin tavoitteidemme saavuttamiseksi. Vastuullisuusraporttimme antaa kattavan kuvan tästä työstämme.

Tutustu Elenia ja vastuullisuus 2018 -raporttiin

Elenia on sähköverkkoyhtiöiden ykkönen maailmanlaajuisessa vastuullisuuden GRESB-vertailussa 2019
Syksyllä 2019 Elenia nousi sähköverkkoyhtiöiden ykköseksi vastuullisuuden GRESB -arvioinnissa, Global Real Estate Sustainability Benchmark. Sähköverkkoyhtiöitä arviointiin osallistui eri puolilta maailmaa tänä vuonna seitsemän. Maailmanlaajuisesti GRESB -arviointiin osallistui kaikkiaan 393 infrayhtiötä eri aloilta. Maailmanlaajuisissa kokonaistuloksissa Elenia oli viides. Euroopasta osallistujia oli 236 ja näiden joukossa Elenia oli kolmas.

GRESB -arvioinnissa mitataan yrityksen toimintaa ja onnistumista eri osa-alueilla ympäristöasioissa, sosiaalisessa vastuussa ja hyvässä hallintotavassa.

Elenia paransi vastuullisuuden GRESB-tulostaan merkittävästi viime vuodesta kokonaistuloksen noustua 89:ään. Parannusta viime vuoteen tuli +8 yksikköä. Näin Elenian vastuullisuutta kuvaavat viisi tähteä sai entistä painavamman arvon.

Vastuullisuustyömme tuloksemme ovat tässä kansainvälisessä vertailussa erinomaiset. Näillä tuloksilla voimme vahvasti kertoa, miten olemme tehneet ja teemme vastuullisuustyötä. Suuntamme on oikea. Kehitystyöhömme GRESB-vertailu antaa kansainvälisen ulottuvuuden, kun saamme tietoa miten vastuullisuus infra-alalla maailmanlaajuisesti kehittyy.

Infra-alalle suunnattu yritysten vastuullisuutta vertaileva GRESB Infrastructure Assessment järjestettiin tänä vuonna neljättä kertaa. Elenia osallistui vastuullisuutta mittaavaan GRESB-arviointiin ensimmäisen kerran vuonna 2018 ja sai myös silloin tulokseksi viisi tähteä.

Elenia raportoi säännöllisesti läpi vuoden vastuullisuuden tunnuslukuja. Oheisessa liitteessä on nähtävissä avainluvut liittyen työterveyteen- ja turvallisuuteen, kapasiteettiin, energiaan sekä ympäristönsuojeluun, kuten hiilipäästöt, jäte, eläimistö ja elinympäristöjen hallinta. Tunnusluvut ilmoitetaan vuosittain myös GRESB arvioinnissa.

Elenian vastuullisuuden tunnuslukuja

1