Olet täällä

Elenia ja vastuullisuus

Älykäs sähköverkko uudistuu osaksi ilmastoratkaisujen ydintä

Vastuullisuus on Elenian toiminnan perusta. Elenian ensimmäisessä verkko- ja asiakaspalveluliiketoiminnan kattavassa vastuullisuusraportissa kerromme kehittämistyömme tuloksista ja tavoitteista.

Sähköverkkopalveluille ilmastonmuutos tuo riskejä ja nostaa ne ilmastoratkaisujen ytimeen. Arki kodeissa, yrityksissä ja yhteiskunnassa tarvitsee älykkään ja toimivan sähköverkon. Tässä Elenia on näyttänyt suuntaa Suomessa ja kansainvälisesti. Olemme tuoneet parinkymmenen vuoden ajan käyttöön älykkäitä sähköverkon innovaatioita. Samaan aikaan uudistamme verkkoamme säävarmaksi osaksi energiankäytön ilmastoratkaisuja.

Vuonna 2018 osallistuimme ensimmäistä kertaa maailmanlaajuiseen infrastruktuurialan vastuullisuutta mittaavaan Global Real Estate Sustainability Benchmark -arviointiin. Saimme arvioinnissa täydet viisi tähteä, mikä osoittaa, että toimintamme vastuullisuus on hyvällä tasolla alamme kansainvälisessä vertailussa.

Nyt olemme ottaneet seuraavan askeleen vastuullisuuden kehittämisessä. Vastuullisuusohjelmamme ohjaa tekemään työmme entistäkin järjestelmällisemmin tavoitteidemme saavuttamiseksi. Vastuullisuusraporttimme antaa kattavan kuvan tästä työstämme.

Tutustu Elenia ja vastuullisuus 2018 -raporttiin

Osallistuimme vuonna 2018 ensimmäistä kertaa kansainväliseen infrastruktuurialan vastuullisuutta mittaavaan Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) -arviointiin eli GRESB Infrastructure Assessmentiin. Saimme arvioinnissa täydet viisi tähteä. Arvioinnissa oli mukana Elenian kaikki liiketoiminnat.

GRESB on kiinteistö- ja infrastruktuurialalle räätälöity vastuullisuuden tutkimus- ja benchmark-työkalu, jonka avulla nostetaan esille toiminnan vastuullisuutta ja saadaan arvokasta kansainvälistä vertailutietoa yrityksen toiminnasta ja suorituskyvystä. GRESB-arviointi on aikoinaan lähtenyt liikkeelle kiinteistöalalta, josta se on laajentunut infra-alalle. Infra-alalle suunnattu GRESB Infrastructure Assessment järjestettiin nyt kolmatta kertaa.

GRESB-arvioinnissa mitataan yrityksen toimintaa ja onnistumista usealla eri osa-alueella ympäristöasioissa, sosiaalisessa vastuussa sekä hyvässä hallintotavassa eli ns. ESG-asioissa (Environment, Social and Governance). Elenia raportoi säännöllisesti läpi vuoden vastuullisuuden tunnuslukuja. Oheisessa liitteessä on nähtävissä avainluvut liittyen työterveyteen- ja turvallisuuteen, kapasiteettiin, energiaan sekä ympäristönsuojeluun, kuten hiilipäästöt, jäte, eläimistö ja elinympäristöjen hallinta. Tunnusluvut ilmoitetaan vuosittain myös GRESB arvioinnissa.

Elenian vastuullisuuden tunnuslukuja

1