Olet täällä

HELMIKUUN VINKKI

Pyykkihuolto energiatehokkaasti

Energiatehokkaat pyykinpesukoneet ovat sähköä ja vettä säästäviä. Kun olet hankkimassa pesukonetta, vertaile energiamerkintöjä ja valitse laite, jonka täyttömäärä sopii pyykkäystahtiisi.

Kuivata pyykki ulkona narulla, jos mahdollista. Vain siten se on ilmaista eikä kuluta lainkaan energiaa, kuten sisätiloissa. Valtaosa markkinoilla olevista kuivausrummuista on jo lämpöpumpputoimisia ja erittäin energiatehokkaita. Vanhat kondensoivat kuivausrummut voivat kuluttaa runsaasti sähköä, etenkin jos käyttölämpötila on korkea.

Pese täysiä koneellisia, hyödynnä pikaohjelmia vain kevyesti likaantuneen pyykin pesussa. Noudata tekstiilivalmistajan suosituksia pesulämpötilasta. Varmista hyvä pyykkäystulos annostelemalla pesu- ja huuhteluaineita valmistajan ohjeen mukaisesti. Se on myös ympäristön kannalta tärkeää.

Lähde: motiva

 

Seuraa sähkönkäyttöäsi Elenia Aina -palvelussa

Maksuttomassa Elenia Aina -palvelussa voit seurata vinkkien vaikutusta sähkönkäyttöösi. Palvelussa näet viimeaikaisen sähkön kulutuksesi, yhteenvedon aiempien vuosien kulutuksesta, uusimmat laskusi sekä eri sähkönmyyjien hintavertailun. Ja paljon muuta. Rekisteröidy tästä

Korosta: 
Valittu-teksti: 
HELMIKUUN VINKKI