Olet täällä

Henna-Riikka Vuorinen, maankäyttöasiantuntija

Rohkeus palkitaan työnhaussakin. Henna-Riikka Vuorinen (34) opiskeli Jyväskylän ammattikorkeakoulussa tapahtumien järjestämistä, matkailua ja kulttuurituotantoa. Mutta kas kummaa, pian restonomi (AMK) löysi itsensä Tampereelta ja sähköverkkoyhtiön palveluksesta.

Vuodesta 2009 Elenia Oy:ssä työskennellyt Henna-Riikka on nyt Maankäyttö- ja verkkotiedot –tiimissä maankäyttöasiantuntijana. Työpäivät kuluvat maankäyttöön, sopimushallintaan ja ympäristöasioihin liittyvien tehtävien parissa sekä järjestelmäkehityksessä.

Sähköverkot kulkevat pääasiassa yksityisten maanomistajien mailla. Kun rakennetaan uutta verkkoa tai muutetaan ilmajohtoja maakaapeloinneiksi, tarvitaan maanomistajan lupa ennen rakennustöiden aloittamista. Henna-Riikka hoitaa mm. sopimuksiin liittyviä sisältö- ja voimassaoloasioita sekä yhteyksiä maanomistajiin. Toisinaan hän on mukana myös sopimusneuvotteluissa.

Henna-Riikka arvostaa työnsä monipuolisuutta ja vaihtelevuutta.

–Eri työtehtävissäni saan olla tekemisissä niin oman henkilöstön, asiakkaiden kuin kumppaneidenkin kanssa. Voin itse vaikuttaa työpäivieni sisältöön ja kulkuun, joten jokainen päivä on erilainen – ja usein aivan erilainen kuin etukäteen kuvittelin!

Vihreiden arvojen lähettiläs on topakka kouluttaja

Elenia käyttää toiminnassaan ISO 14001 –ympäristöjärjestelmää. Arjen tasolla ympäristöasioiden ajantasaisuudesta huolehtii koko organisaatio, Henna-Riikka mukaan lukien.

–Kuukausittaisen raportoinnin lisäksi vastaan uusien työntekijöiden perehdyttämisestä talon ympäristötavoille. Näin varmistamme, että jokainen osaa huomioida ympäristöasiat omassa toimenkuvassaan ja tehtävissään.

Jos haluaa kehittyä työssään, pitää uskaltautua myös epämukavuusalueelle. Henna-Riikka pisti itsensä peliin ja löysi samalla uuden ulottuvuuden työhönsä.
–Sain tehtäväkseni perehdyttää kaikki urakoitsijakumppanimme uuteen sopimushallintajärjestelmään. Vaikka minulla oli esiintymiskokemusta harrastusten kautta, ensimmäiset koulutustilaisuudet jännittivät huimasti. Onnistumisten myötä huomasin nauttivani tilaisuuksista ja sain koulutustilaisuuksista valtavasti energiaa! Nyt otan kaikki vastuulleni annettavat perehdyttämistilaisuudet ilolla vastaan.  

Ammatinvalintaa pohtivia Henna-Riikka haluaa rohkaista avoimeen ja ennakkoluulottomaan suhtautumiseen.

–Koulutus ei aina määrää työnkuvaa, kunhan itsellä on mielenkiintoa ja innostusta uuden oppimiseen. Elenia on nähnyt minussa potentiaalia, kouluttanut ja antanut minulle mahdollisuuden kasvaa energia-alan asiantuntijaksi.

Vauhdikas jauhopeukalo innostuu monesta

Vapaa-ajallaan Henna-Riikka on varsinainen moniottelija. Energiaa riittää niin lenkkipoluille, puolimaratonille kuin illanistujaisten ja teemajuhlien järjestämiseen. Kakkuluomuksien lisäksi taiteellisuus tulvii ilmoille musiikin kautta, sillä häneltä sujuvat niin harmonikan ja pianon soitto kuin laulukin. Ennakkoluuloton nainen löytää myös uusia harrastuksia.

–Viime talvena hurahdin täysin lasketteluun. Muutaman kerran jälkeen huomasin jo kellottavani nopeusaikoja!

0