Olet täällä

Urakoitsijat rakentamassa sähköliittymiä

Alaotsikko: 
Sähköliittymän suunnittelu ja rakentaminen yhteistyössä urakoitsijoiden kanssa
Valittu-teksti: 
Urakoitsijat rakentamassa sähköliittymiä
Korosta: 
Sisältöteksti: 

Tilaamme 63 A pääsulakekokoon saakka sähköliittymät kokonaispalveluna alueellisilta sopimusurakoitsijoiltamme. Urakoitsijoidemme osuus sähköliittymäprosessissa etenee vaiheittain näin:

Sähköverkon sähkötekninen suunnittelu

Liittymätilauksen mukana urakoitsija saa sijaintitiedon rakennettavasta sähköliittymästä. Urakoitsija vastaa rakennettavan sähköverkon sähköteknisestä suunnittelusta.

Sopimukset, viranomaisluvat

Urakoitsija hoitaa maankäyttösopimukset maanomistajien kanssa. Urakoitsija hankkii rakentamisessa tarvittavat viranomaisluvat, kuten ELY, AVI, kuntien rakennusluvat yms. Urakoitsija sopii liittyjän kanssa kaapelireitistä ja pääkeskuksen sijainnista liittyjän tontilla.

Maastosuunnittelu

Urakoitsija hoitaa maastosunnittelun ja sopii sen yhteydessä liittyjän hankintavastuulle jäävän liittymiskaapelin toimittamisesta. Osa  urakoitsijoista tarjoaa asiakkaille myös työmaakeskuksia ja mittauskeskuksia sekä mittauksen takaisia pihakaapeleita.

Liittymän kytkentä ja mittarointi

Liittyjän oma sähköurakoitsija tilaa liittymän kytkennän ja mittaroinnin Elenialta. Asennusten on oltava määräysten mukaisessa kunnossa ja kytkettävissä ja käyttöönottotarkastuksen tehtynä.

Elenian urakoitsija ottaa yhteyttä liittyjään ja sopii kytkentä- ja mittarointiajan varmistettuaan, että laitteisto on kytkettävissä. Sähköjen kytkennän ja  mittaroinnin jälkeen urakoitsijamme kytkee mittarin Elenian järjestelmään.

Hinnoittelulaskurilla hinta sähköliittymälle

Lisätietoja sähköliittymän hankinnasta

Video "Näin hankit sähköliittymän Elenialta"