Olet täällä

VALAISTUS

Valaistuksen osuus on noin kymmenen prosenttia kodin taloussähköstä.

Valaistus on hyvä tarkistaa vuodenaikojen vaihtuessa

Keväisin ja syksyisin on aika tarkistaa valaistus.  Ohjaa valaistus hämäräkytkimillä ja liiketunnistimilla ja säädä pihavalaistus päälle pimeän ajaksi. Sammuta sisällä valot, joita et tarvitse. Näin säästät huomaamatta sähköä. Energiansäästölamput sopivat parhaiten yleisvalaistukseen, ledit ja halogeenit kohde-, korostus- ja tunnelmavalaistukseen.

Luonnonvaloa kannattaa hyödyntää valaistuksessa aina, kun se on mahdollista. Asentamalla liike- ja hämärätunnistimet valot syttyvät oikeaan aikaan ja sammuvat itsestään valoisalla tai silloin, kun kukaan ei ole paikalla.

Led-lamput kuluttavat hehkulamppuihin verrattuna jopa 80 prosenttia vähemmän energiaa. Led-valot ovat myös pitkäikäisiä.

Valaistuksen osuus on noin kymmenen prosenttia kodin taloussähköstä. Valaistuksen energiankulutuksen vähentäminen pienentää sen tuottamia kasvihuonekaasupäästöjä ja siten ilmastovaikutuksia.

Vaihda vanhat hehkulamput energiatehokkaisiin ledeihin

Vaihda sisä- ja  ulkovalaisimien lamput ledeiksi. Led-valot ovat pitkäikäisiä, sillä niiden paloaika on vähintään 10 000 tuntia. Ne myös kuluttavat muihin valolähteisiin verrattuna vähemmän sähköä. Samalla säästät energiakuluissa. Jos kodissasi on paljon valaisimia, voit säästää jopa kympin parissa kuukaudessa.

Pienillä muutoksilla valaistuskustannukset alas

Pienillä muutoksilla voit laskea valaistuksen energiankulutusta jopa 20 prosenttia. Vaihda hehkulamput energiansäästölamppuihin, sammuta valot kun poistut huoneesta. ja asenna ajastimia, hämäräkytkimiä ja liiketunnistimia.

Ota käyttöösi Elenia Aina

Elenia Aina -palvelussa voit seurata vinkkien vaikutusta sähkönkäyttöösi. Heti etusivulta näet viimeaikaisen sähkön kulutuksesi, yhteenvedon aiempien vuosien kulutuksesta sekä uusimmat laskusi. Elenia Aina on sinulle maksuton.

Rekisteröidy tästä

 

Korosta: 
Valittu-teksti: 
VALAISTUS