Olet täällä

MÖKKEILY

Kesämökilläkin kuluu sähköä, ja sitä kannattaa seurata Elenia Aina -palvelussa.

 

Mökin sähkösyöpöt kuriin

Mökille kasaantuu helposti vanhoja kodinkoneita, jotka ovat sähkösyöppöjä. Kaksikymmentä vuotta vanha jääkaappi kuluttaa jopa kaksi kertaa enemmän sähköä kuin uusi laite. Keväällä mökkikauden alkaessa on hyvä aika vaihtaa myös vanhat hehkulamput energiatehokkaisiin ledeihin.

Lämmitys irtopattereilla

Jos lämmität mökkiä irtopattereilla, älä pidä patteria päällä jatkuvasti. Esimerkiksi 2 kilowatin irtopatteri kuluttaa sähköä lähes 50 kWh  vuorokaudessa, jos patteri on päällä koko ajan. Kesän aikana kustannuksia kertyy satoja euroja. 

Varaudu kesähelteisiin

Älä päästä hellettä sisään ja vältä lämpöä tuottavien laitteiden käyttöä. Pidä ovet ja ikkunat kiinni päivällä, vedä ikkunoiden eteen verhot tai kaihtimet , sammuta tarpeettomat sähkölaitteet, vältä uunin ja saunan lämmitystä, avaa ikkunat varjon puolelta ja hyödynnä yön viileämpää ilmaa tuuletuksessa.

Viilennä viisaasti kesällä

Kesähelteillä sähköä tarvitaan jäähdyttämiseen.  Kesämökillä lämpöpumppu viilentää huoneilman, mutta se voi viedä paljon sähköä.  Tuulettimien, puhaltimien ja ilmastointilaitteiden käyttö maksaa laitteesta ja käyttötavoista riippuen vajaasta kymmenestä sentistä jopa pariin euroon vuorokaudessa. Huoneita voi myös viilentää verhoilla ja kaihtimilla, eikä maksa mitään. Koneelliseen jäähdytykseen on turvauduttava sitten, kun vihreät viilennysvinkit eivät riitä. 
Lähde ja lisätietoja: www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/ajankohtaista_nyt/viilenna_viisaasti_kesalla

Ota käyttöösi Elenia Aina

Elenia Aina -palvelussa voit seurata vinkkien vaikutusta sähkönkäyttöösi. Heti etusivulta näet viimeaikaisen sähkön kulutuksesi, yhteenvedon aiempien vuosien kulutuksesta sekä uusimmat laskusi. Elenia Aina on sinulle maksuton.

Rekisteröidy tästä

 

Korosta: 
Valittu-teksti: 
MÖKKEILY