EleniaGO – nyt pelaamaan!

EleniaGO-mobiilipelissä kukistetaan tihulaisia ja suojellaan sähköverkkoa

EleniaGO on maksuton mobiilipeli, jossa ottamalla kuvia Elenian sähköverkon osista ja osallistumalla haasteisiin keräät pisteitä ja pisteillä lunastat kivoja palkintoja. Pelin uusi versio on saatavilla nyt!

Avaa sisältö uudessa ikkunassa

Karkkilasta Hailuotoon

…ja Seinäjoelta Laukaaseen. Peliä voit pelata Elenian verkkoalueella.

Yli 80 000 kohdetta

Etsi kohteet kartalta, läheltä ja kaukaa. Kuvattavaa riittää!

Kivoja palkintoja

Kerää pisteitä, osallistu haasteisiin ja lunasta palkintoja!

Uutta pelissä!

EleniaGO-peli on päivittynyt kesällä 2023!  Peli on julkaistu alun perin toukokuussa 2021 ja vuosien varrella versiopäivityksissä peliin on lisätty mm. voimahahmot ja huippupistekohteet, kuvien lähettämisen nopeutta on parannettu, karttaa päivitetty ja lisätietojen antaminen kohteiden mahdollisista vioista ja puutteista on entistäkin helpompaa.

Sähköpotkulauta-arvonta

Suomessa on mukava liikkua luonnossa ja jäljittää tihulaisia. Lataa EleniaGO sovelluskaupastasi, rekisteröidy peliin, kerää vähintään 200 pistettä aikavälillä 20.5.–23.6.2024 ja voit voittaa arvonnassa sähköpotkulaudan.

Vai oletko jo konkaripelaaja? Mahtavaa! Arvomme toisen sähköpotkulaudan 19.5.2024 mennessä rekisteröityneiden ja aikavälillä 20.5.–23.6.2024 vähintään 200 pistettä keränneiden pelaajien kesken.

Voittajiin otamme yhteyttä henkilökohtaisesti sähköpostilla. Arvontojen säännöt löytyvät tästä.

Onnea arvontaan ja hauskoja pelihetkiä!

Hyppää kartalle, nappaa kuvat ja kerää pisteet!

EleniaGO-mobiilipelissä tarvitsemme apuasi sähköverkkoa uhkaavien tihulaisten taltuttamiseen: hyppää kartalle, nappaa kuvia muuntamoista ja jakokaapeista – pidät sähkön virtaamassa. Tihulaisia kukistamassa pelissä ovat mainiot hahmot, supersankarimme Matti Megawatti, Milli Ampeeri ja Aimo Voltti.

Peli on ladattavissa Google Playsta ja App Storesta.

Pelin hahmo ja esimerkkejä palkinnoista

Valokuvista hyötyä sähköverkon kunnonhallintaan – ja sinulle kivoja palkintoja

Valokuvat analysoidaan tekoälyn avulla ja mahdolliset löytyvät viat tai puutteet korjataan. Näin pidämme yhdessä huolta elintärkeästä sähköverkosta. Ahkeralla kuvaamisella keräät pisteitä, joilla saat lunastaa itse palkintosi huippuvaihtoehtojen joukosta!

Liikunnan riemua

Seikkaile pelin kartalla ja kuvaa kohteita – yksin tai yhdessä. Samalla askelmittariisi kertyy kilometrejä kuin huomaamatta. Kerää pisteitä, nappaa palkinnot ja nauti hauskasta liikkumisen ilosta.

Löydä yli 80 000 kohdetta

Elenialla on yli 76 000 km sähköverkkoa ja verkossamme toimii yli 25 000 muuntamoa ja lähes 60 000 jakokaappia. EleniaGO-pelissä kuvattavia kohteita on siis yli 80 000! Tosielämässä muuntamoita ja jakokaappeja eivät ilkeät tihulaiset uhkaa, mutta esimerkiksi auringonpaiste, routa, tulvat tai lumikuormat saattavat vahingoittaa verkon osia. Me pidämme verkostamme jatkuvasti huolta. EleniaGOssa otetut kuvat auttavat meitä ehkäisemään virran kulun vikoja ja suojelemaan sähkön häiriötöntä kulkua.

Kenen kanssa sinä lähdet suojelemaan sähköverkkoa?

Matti Megawatti

Tehokas ja urhea työn sankari

Milli Ampeeri

Nokkela ja ketterä projektitaikuri

Aimo Voltti

Taitava ja toimelias metsien mestari

Usein kysytyt kysymykset

Minkä ikäisille peli on tarkoitettu?

Peli on sallittu kaikille 13 vuotta täyttäneille.

Missä voin pelata?

EleniaGOta voit pelata Elenian verkkoalueella Hailuodosta Karkkilaan ja Seinäjoelta Laukaaseen. Verkkoalueemme löydät verkkosivultamme.

Minulla on ongelmia rekisteröitymisessä tai kirjautumisessa

Nimellä ja sähköpostiosoitteelle rekisteröitymisen jälkeen sinun tulee vahvistaa sähköpostiosoitteesi ko. sähköpostiosoitteeseen lähetetyn viestin kautta. Lähetetyssä sähköpostissa on linkki, jota klikkaamalla sähköpostiosoite vahvistuu ja vasta sen jälkeen pääset kirjautumaan peliin. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista roskapostilaatikkosi.

HUOM! Kirjautuessasi Facebookilla, Googlella tai AppleID:llä erillistä sähköpostivahvistusta ei tarvita.

Jos olet vahvistanut rekisteröitymisen sähköpostilinkin kautta, mutta sinulla on edelleen ongelmia kirjautumisessa, niin ota yhteyttä meihin sähköpostitse eleniago@elenia.fi.

Miksi peliä ei voi pelata Elenian verkkoalueen ulkopuolella?

Pelin kuvattavat kohteet ovat Elenian pylväs- ja puistomuuntamoita sekä jakokaappeja ja ne sijaitsevat Elenian verkkoalueella.

Mitä tapahtuu pelissä otetuille kuville?

Kaikki pelissä otetut valokuvat tallentuvat Elenian tietokantaan. Kuvien avulla pystymme tulevaisuudessa kohdistamaan kunnossapitotoimenpiteitä niitä kaipaaviin kohteisiin, varautumaan vikatilanteissa oikeilla varaosilla ja työvälineillä sekä suunnittelemaan sähköverkon rakentamista ja uudistamista entistä paremmin. Jokainen kuva auttaa meitä ehkäisemään virran kulun vikoja ja suojelemaan sähkön häiriötöntä kulkua.

Miksi olette tehneet EleniaGO-pelin?

EleniaGO-pelillä haluamme tarjota mielenkiintoisen tavan tutustua ympäristöön ja lähteä liikkumaan. Pelissä jaamme myös tietoa sähköverkosta ja sen turvallisuudesta. Sähkö on meille kaikille tärkeä osa arkeamme ja sen sujuvuutta. Pelissä otetut kuvat ovat meille Eleniassa myös arvokkaita sähköverkon ylläpidossa auttavaa materiaalia. Kuvat verkkoalueemme muuntamoista ja jakokaapeista auttavat meitä varmistamaan, että sähkö kulkee varmasti ja turvallisesti ympäri vuorokauden.

Miten pelaajan turvallisuus on varmistettu pelissä?

Jokaisen pelaajan turvallisuus on ykkösprioriteettimme. Rekisteröitymisen jälkeen jokaisen pelaajan on tutustuttava turvallisuusohjeisiin, joita tulee noudattaa pelissä. Lisäksi peli ohjeistaa kuvia ottaessa pitämään riittävän etäisyyden sähköverkon kohteisiin. Tarkemmat turvaohjeet ovat myös luettavissa pelin lisätiedoista.

Huomasin jotain outoa kuvaamassani kohteessa, miten toimin?

Pysy vähintään 20 metrin etäisyydellä kohteesta ja soita vikapalveluumme 0800 100 100. Vikapalvelu palvelee ympäri vuorokauden. Antamasi tiedot kohteesta ovat meille arvokkaita.

Millaisia pelin vaihtuvat haasteet ovat?

Pelin vaihtuvilla haasteilla voit moninkertaistaa pisteesi! Haasteet ovat voimassa vain tietyn ajan, ja pelaaja voi suorittaa vain yhtä haastetta kerrallaan. Haasteessa saattaa olla määrä-, nopeus- tai aikatavoite.

Miten palkinnon voi lunastaa?

Palkintoja voit lunastaa pelissä joko klikkaamalla hahmoasi kartalla tai profiiliasi kartan oikeasta yläkulmasta ja valitsemalla palkinnot välilehden hahmosi alta. Listalla on nähtävillä kaikki lunastettavissa olevat palkinnot ja niihin vaadittavat pisteet. Valinnan teet palkintoa painamalla ja saat tarkemmat ohjeet kyseisen palkinnon lunastamiseksi.

Mitä pelin palkinnot ovat?

Pelissä keräämilläsi pisteillä voi lunastaa vaihtuvia palkintoja. Ajantasaisen luettelon palkinnoista löydät pelistä. Tarjolla on yhteistä hyvää edistäviä palkintoja, esimerkiksi puuntaimen istutus sekä pieniä kivoja tavara- ja herkkupalkintoja.