Olet täällä

Elenia-peliliiga keräsi ennätysmäärän joukkueita

Liikunta ja hauskanpito ovat pääosassa, kun nuoret pelaajat kokoontuivat lähes joka kesälauantai Elenia Areenan ympäristöön Hämeenlinnan Jalkapalloseuran, HJS:n, Elenia-liigaotteluihin.

-Tämä on tällainen pihapelikulttuurin nykymuoto, tiivistää HJS:n junioripäällikkö Jami Lamberg liigan tavoitteen. Tuloksia ei kirjata, pisteitä ei lasketa, eivätkä edes kentän rajat ole niin sentin päälle. Tärkeintä on, että peliä saadaan 20 minuutin otteluun mahdollisimman paljon.

Elenia-liiga on kolmen vuoden aikana löytänyt hyvin paikkansa HJS:n nuorten pelaajien joukossa. Ennätysmäärä, 37 joukkuetta ja 400 nuorta on koko kesän vipeltänyt Elenia-liivit yllään viiden ja vanhemmat seitsemän pelaajan joukkueilla. Jami katsoo iän ja tason mukaan ketkä pelaavat ketäkin vastaan, että peli olisi mahdollisimman tasaväkistä. Hämeenlinnan lisäksi pelaajia tulee myös yhteistyöseuroista ympäristökunnista aina Riihimäkeä ja Forssaa myöten.

Nuorimmat pelaajat ovat 8-vuotiaita ja vanhimmat jo 13 vuotta täyttäneitä eri tasoisia jalkapallon harrastajia. Jotkut pelaavat myös kilpasarjoissa, jolloin Elenia-liiga on vain mukava välipala, jossa saa nautiskella jalkapallosta ja kokeilla rohkeasti taitojaan. Osa pelaajista puolestaan harrastaa jalkapalloa vain liikunnan ja kivan yhdessä olon vuoksi, jolloin onnistuminen tuntuu mukavalta, mutta epäonnistumisista ei kukaan syyllistä.

Sarja on kasvattanut suosiotaan joka vuosi ja koska palaute on ollut hyvää, odottaa Jami Lamberg ensi kesältä vielä suurempaa osallistujamäärää. Osallistujille ilmainen liiga kasvaa Lambergin suunnitelmien mukaan erityisesti vanhempaan päähän eli 13-14-vuotiaisiin. Siellä on paljon harrastajia, jotka ovat joko aloittaneet vasta myöhemmällä iällä ja toisaalta jo kokeneita pelaajia, joille liiga tarjoaisi vapaamuotoisen pelitapahtuman ilman kilpailun painetta.

1