Olet täällä

Elenian pakohuonepeli Patu

Elenian turvallisuusaiheisen pakohuonepeli Patun kesäkiertue 2019 ohi

Elenian liikuteltava turvallisuusaiheinen pakohuonepeli Patu on suoriutunut ensimmäisestä toimintakesästään mallikkaasti. Patu kiersi ympäri Elenian verkkoaluetta touko-elokuussa 2019 yhteensä 10 paikkakunnalla. Kesän ja alkusyksyn 2019 aikana pakohuonepelin suoritti yhteensä lähes 500 pelaajaa. Kokemukset pelillistetystä turvallisuuskoulutuksesta ovat olleet erittäin positiivisia. Tulevaisuus on vielä suunnitteilla, mutta viimeistään alkuvuodesta 2020 Patun seikkailut jatkuvat.

Pakohuonepeli on suunnattu ensisijaisesti Elenian verkon rakennus- ja ylläpitotöitä tekeville ammattilaisille. Pelin tarkoituksena on tuoda esiin sähkö- ja työturvallisuuteen liittyviä asioita täysin uudesta näkökulmasta pelillistämisen avulla. Peli on osa syksyllä 2018 alkanutta TEKO – Terveenä kotiin -ohjelmaa, jonka tavoitteena on mm. turvallisuuskulttuurin ja -asenteiden kehittäminen, työturvallisuuden parantaminen sekä turvalliseen toimintaan kannustaminen joka tilanteessa. Jokaisella on oikeus päästä jokaisen työpäivän jälkeen terveenä kotiin.

Mikä on pakohuonepeli?

Pakohuonepeli on peli, missä muutaman hengen joukkue suorittaa suljetussa tilassa erilaisia tehtäviä ja yrittää annetussa ajassa ratkaista tiensä huoneesta ulos. Pakohuonepelissä ei tarvita fyysistä voimaa tai erityistaitoja – tehtävät ratkeavat tiimityöllä ja loogisella päättelykyvyllä.

Pelaaminen

Miten pääsen pelaamaan?
Tulevista pelimahdollisuuksista tiedotetaan myöhemmin. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä sähköpostitse mikko.kapanen(at)elenia.fi.

Kuinka monen hengen joukkueissa peliä pelataan?
Peliä pelataan 2-4 hengen joukkueissa. Peliä ei voi pelata yksin eikä joukkueen koko voi turvallisuussyistä ylittää 4 henkilöä.

Kuinka kauan peli kestää?
Pakohuonepelin läpäisyyn on 45 minuuttia aikaa, jonka jälkeen käydään peliin liittyvä palautekeskustelu. Yhteensä aikaa pelipaikalla menee reilu tunti.

Mitä tarvitsen mukaan?
Tarvitset mukaan ainoastaan itsesi ja joukkueesi iloisella mielellä. Omat työvälineet eivät ole pelissä tarpeen.

Kuinka toimia hätätilanteessa?
Ennen pelin alkua pelaajat ohjeistetaan hätätilanteita varten. Lisäksi peliä valvotaan ulkopuolelta kameroiden avulla. Turvallisuussyistä pakohuoneen ulko-ovea ei lukita, joten oven saa sisäpuolelta auki tarvittaessa.

Mikä on huoneessa kiellettyä?
Pakohuoneessa ei saa valo- tai videokuvata eikä käyttää fyysistä voimaa tai omia työkaluja. Alkoholin suhteen pelissä on täysin nollatoleranssi.

1