Olet täällä

Ukkosvaurioiden korjaus keskittyy vikojen paikantamiseen – korjaustyöt jatkuvat pitkälle yöhön

Sähkökatkojen korjaustyöt ovat täysillä käynnissä ja jatkuvat ainakin pitkälle yöhön. Elenian käyttökeskus ja urakoitsijoitten vikapartiot paikantavat ja rajaavat illan aikana sähköverkon vika-alueita. Poikkeuksellisen runsas salamointi ja ukkospuuskat ovat aiheuttaneet sähköverkkoon vikoja koko Elenian verkkoalueella Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Rajut tuulenpuuskat ovat kaataneet puita ja sähköverkko on eri puolilla Elenian verkkoaluetta vaurioitunut pahoin. Päivän ja illan aikana yksistään keskijännitteiseen runkoverkkoon on tullut lähes sata vikaa. Iltapäivällä sähköttä oli pahimmillaan yhtä aikaa noin 28 000 asiakasta. Ukkosrintama on väistynyt hiljalleen itään, silti sää voi edelleen aiheuttaa uusia vikoja ja sähkökatkoja.  

Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata karttapalvelusta.

Kartta kertoo sähköttömien asiakkaiden määrän ja missä sähkökatkoalueet ovat. Kartalla näkyvät runkoverkon viat sekä tiedossamme olevat pienjänniteverkon viat. Tarkempaa tietoa oman alueesi sähkökatkotilanteesta saat klikkaamalla karttaa tai valitsemalla oman kuntasi listalta. Kartan etusivun lisäksi tietoa on kahdella tasolla, kunta- ja paikallistasolla.

Vikapalvelu-sivuilta voit perehtyä ohjeisiin, miten varautua sähkökatkoon ja miten toimia sähkökatkon aikana.

Varoitukset

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Johdoilla roikkuviin tai niille kaatuneisiin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.