Olet täällä

Lisälämpöä lämpöpumpuista ja auringosta

Hybridilämmityksessä kaukolämmön rinnalla kiinteistöön tuotetaan lämpöä myös muilla tavoin, kuten lämpöpumpuilla tai aurinkolämmöllä. Tällä tavalla voidaan lisätä omavaraisen energian käyttöä ja energiatehokkuutta. Yleisesti ottaen hybridilämmitys on kannattava silloin, kun sillä pystytään tuottamaan selvästi kaukolämpöä edullisempaa energiaa, niin että järjestelmä maksaa itsensä takaisin kohtuullisessa ajassa.

Elenia Lämpö tarjoaa asiakkaiden tarpeiden mukaan kehittyviä palveluja hybridilämmitysten hankintaan, sekä niiden toiminnan seurantaan ja ylläpitoon. Ota yhteyttä meihin, niin katsotaan kuinka kiinteistösi lämmityksessä voidaan päästä parhaaseen lopputulokseen.

Aurinkolämpö

Aurinkolämpö soveltuu parhaiten rakennuksiin, joissa on suurehko kesäaikainen lämmönkulutus ja joissa aurinkolämmöllä voidaan korvata kalliimpia lämmitysmuotoja, kuten öljyä tai sähköä.  Kaukolämmön rinnalla aurinkolämpöä kannattaa hyödyntää lämpimän käyttöveden tuottamiseen, jota voidaan tuottaa jopa puolet vuotuisesta lämpimän käyttöveden tarpeesta.

Aurinkokeräinten arvioitu käyttöikä on pitkä, jopa yli 30 vuotta. Järjestelmä toimii automaattisesti ja on teknisesti hyvin toimintavarma. Järjestelmän huoltotarve on vähäinen, ja se kuluttaa sähköä vain hyvin pienen määrän. Käytännössä aurinkolämpö on investoinnin jälkeen ilmaista energiaa.

Aurinkokeräimet kannattaa mitoittaa siten, että koko tuotto voidaan käyttää mahdollisimman hyvin rakennuksen omaan energiantarpeeseen. Aurinkolämmön hyödyntämiseen kuuluu olennaisena osana lämmön varastointi lämpövaraajaan, koska auringonsäteilyn määrät vaihtelevat paljon, eikä kulutus useinkaan tapahdu samaan aikaan auringon paistaessa.

Jokaisen kiinteistön energiaominaisuudet ovat yksilölliset, siksi annamme kohdekohtaisia arvioita sekä suosituksia lämmitysratkaisuista.

Tutustu Elenia Lämmön aurinkolämpötoteutukseen Voutilan palvelutalossa: Elenia Lämpö katsoo taivaalle.

 

Lämpöpumput kaukolämmön rinnalla

Lämpöpumput voivat tarjota mahdollisuuden toimivaan hybridilämmitykseen kaukolämmön rinnalla. Tällöin saadaan kaukolämmön tuoma varmuus ja luotettava lämmitys joka tilanteessa, sekä pienempi lämpöpumppujärjestelmän mitoitus ja investointikustannus. Lämpöpumppuja kannattaa harkita kaukolämmön rinnalle kannattavasti suuremmissa rakennuksissa.

Poistoilman lämmön talteenotto poistoilmalämpöpumpulla

Poistoilma on suurin lämpöhukka rakennuksissa, joissa ei ole ilmanvaihdon lämmöntalteenottoa. Poistoilman lämpöä voidaan ottaa talteen poistoilmalämpöpumpun (PILP) avulla erityisesti 1960-2000 rakennetuissa asuinkerrostaloissa, joissa on koneellinen poistoilmanvaihto.
Poistoilmalämpöpumppu ottaa poistoilmasta lämmön talteen ja hyödyntää sen lämpöpumppujärjestelmän kautta rakennuksen lämmityksessä ja mahdollisesti käyttöveden lämmityksessä.

Lämmityksen asiantuntijana Elenia Lämpö tarjoaa asiakkailleen tietoa poistoilmalämpöpumppujen soveltuvuudesta, suunnittelusta ja hankinnasta. Lisäksi tarjoamme ratkaisuja hybridilämmitysten toiminnan seurantaan ja ylläpitoon, sekä PILP-järjestelmien kokonaistoimituksia yhteistyössä kumppaneidemme kanssa. Ota meihin yhteyttä järjestelmää suunniteltaessa, jotta voidaan varmistaa se, että järjestelmä toimii oikein ja tuottaa kustannussäästöjä kuten suunniteltu.

Lue lisää Elenia Lämmön tarjoamista PILP-ratkaisusta: PILP Rinkelinmäenkatu 3

Tarjoamme lämmitysosaamistamme asiakkaidemme käyttöön - kysy meiltä jos suunnittelet kiinteistössäsi lämmitysratkaisuja – neuvomme ja opastamme parhaaseen lopputulokseen

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme:
Kanta-Häme ja Toijala: Toni Nikkanen myyntipäällikkö, puh. 040 7078 332, toni.nikkanen@elenia.fi
Jyväskylän seutu, Vilppula ja Heinola: Lauri Penttinen asiakkuuspäällikkö, puh. 044 0277 666, lauri.penttinen@elenia.fi
Oulainen ja Kärsämäki: Juha Puranen aluepäällikkö, puh. 040 6532 792, juha.puranen@elenia.fi

0