Olet täällä

Artikkelit

Kaukolämpö on Riihikiinteistöjen valinta tuotanto- ja teollisuustiloihin: ”Huoletonta lämmitystä eikä pannuhuoneessa tarvitse juosta”

Hannu Wilkman ja Vesa Mäkelä ovat toiminnan miehiä. Kaksikko perusti Jyväskylässä laadukkaita betonisia tuotanto- ja teollisuuskiinteistöjä rakentavan Riihikiinteistöt Oy:n vuonna 2012 ja sen jälkeen rakennuksia on noussut yksi joka vuosi. Työmaita on ollut Jyväskylän lisäksi myös Jämsässä. Yrittäjät ovat itse tiiviisti rakennustöissä mukana. ”Keväällä 2019 käynnistimme uuden työmaan Jyväskylän Palokärjen teollisuusalueella Vilkkutie 3:ssa. Naapurissa oleva Vilkkutie 5:n 1 800 neliömetrin kiinteistö valmistui viime vuonna”, Riihikiinteistöjen toimitusjohtaja Hannu Wilkman kertoo.

Laukaan Vuokrakodit Oy: Isot säästöt Lämpöluotsi Älykäs -järjestelmällä

Elenia Lämmön Lämpöluotsi Älykäs -järjestelmä seuraa paitsi asuntojen lämpötiloja ja ilmankosteutta myös sääennusteita ja ohjaa näin talon lämmitystä. Lämpöluotsi Älykäs oppii, miten kiinteistö eri aikoina ja eri olosuhteissa käyttäytyy ja tarjoaa parhaan tavan lämmittää ja pitää asuntojen lämpötilat tasaisina.

Jyväskylän Palokan Kotipolun rivitaloyhtiöt valitsivat kaukolämmön: ”Toimitusvarmuus, huolettomuus ja maltilliset perustamiskustannukset ratkaisivat”

Jyväskylän Loistokodin yrittäjä Jari Niskavaara katsoo tyytyväisenä pian valmistuvaa rivitalotyömaataan. Loistokodin rakentama Palokan Kotipolku on neljän rivitaloyhtiön ja 34 asunnon kokonaisuus Jyväskylässä. Yhtiöistä viimeinen valmistuu kesällä 2019.

Jatkokin alueella on turvattu, sillä samaan aikaan Haukkamäenkujan toisella puolella kaataa metsäkone puita uudelta rivitalotontilta, missä rakentaminen alkaa pian.

Heinola lämpiää vastuullisesti Stora Enson prosessilämmöllä

Vuonna 2018 kaikkiaan 10 % Suomen kaukolämmöstä tuotettiin teollisuuden prosessi- ja hukkalämpöjä hyödyntäen. Elenia Lämpö hankkii seitsemässä kunnassa lämpöä paikalliselta yhteistyökumppanilta. Heinolassa on hyödynnetty Stora Enson tuottamaa lämpöä kaupungin kaukolämmityksessä jo 1980 -luvulta. Elenia Lämpö jakelee Heinolan flutingtehtaalla tuotetun kaukolämmön edelleen asiakkailleen. Teollisuuden prosesseissa syntyvän lämmön hyödyntäminen on kaikkia osapuolia hyödyttävää vastuullista kaukolämmön tuotantoa.

Kokemuksia älykkäästä lämmityksen ohjauksesta

Viime vuonna kerroimme blogissamme Lämpöluotsi Älykäs -pilotin käynnistymisestä taloyhtiöasiakkaillamme. Järjestelmän ydin on kotimaisen Leanheatin ratkaisuun perustuva lämmityksen älykäs optimointi ja seuranta asuntojen ja lämmönjakohuoneen reaaliaikaisten mittausten avulla. Pilotissa on mukana Keski-Suomesta ja Hämeestä yhteensä 12 taloa, joihin ratkaisu asennettiin alkuvuodesta 2018.

Toimitusvarmuutta ei jätetä sattuman varaan

Kaukolämpökiinteistöissä asuvat voivat tuudittautua kovimmillakin pakkasilla turvallisuuden tunteeseen. Huolta lämmityksen toimivuudesta ei juurikaan tarvitse kantaa. Lämmitystavoista kaukolämpö on varmasti kaikkein toimintavarmin. Keskimääräisesti asiakas kokee lämpökatkon alle 2 tunnin aikana vuodessa. Näistäkin katkoista suurin osa on suunniteltuja, ns. huoltokatkoihin liittyviä lämmönjakelun keskeytyksiä. Lämpökatkon haitat on minimoitu myös siten, että valtaosa näistä huoltotöistä ajoittuu kesäaikaan.

Vanajan vanhojen kattiloiden purkumetalli kierrätetään tehokkaasti

 

Vanajan voimalaitoksen uuden kattilan tieltä puretaan vanhat 1950-luvulla rakennetut kattilat. Purkutyön toteuttaa Umacon, joka myös kierrättää purusta syntyvät materiaalit. Vanajalla eri purkujätejakeille on omat lavansa ja lavojen täyttyessä jätteet toimitetaan luvallisiin vastaanottopaikkoihin eli toimijoille, joilla on lupa vastaanottaa kyseistä jätettä. Asbestijäte kerätään omaan tarkoituksen mukaiseen jätelavaan ja toimitetaan Suomen Erityisjätteelle Forssaan. Puu ja rakennusjäte toimitetaan Kiertokapulalle.

Kiitos että valitsit vastuullisen kaukolämmön - voita joulukuusi

Talven lämmityskausi lähenee ja sen myötä myös Elenia Lämmön ajankohtainen markkinointikampanja. Talven tullessa on hyvä palauttaa
mieliin, miksi kaukolämmön valinta tekee hyvää niin sinulle kuin ympäristöllekin. Kampanjamme näkyy marraskuusta helmikuuhun
Facebookissa ja Instagramissa.

Osallistu kampanjaan liittyvään tietovisaan ja voit voittaa joulukuusen. Lue lisää kampanjasivultamme  https://kiitos.elenia.fi

Sivut