Olet täällä

Artikkelit

Kokemuksia älykkäästä lämmityksen ohjauksesta

Viime vuonna kerroimme blogissamme Lämpöluotsi Älykäs -pilotin käynnistymisestä taloyhtiöasiakkaillamme. Järjestelmän ydin on kotimaisen Leanheatin ratkaisuun perustuva lämmityksen älykäs optimointi ja seuranta asuntojen ja lämmönjakohuoneen reaaliaikaisten mittausten avulla. Pilotissa on mukana Keski-Suomesta ja Hämeestä yhteensä 12 taloa, joihin ratkaisu asennettiin alkuvuodesta 2018.

Toimitusvarmuutta ei jätetä sattuman varaan

Kaukolämpökiinteistöissä asuvat voivat tuudittautua kovimmillakin pakkasilla turvallisuuden tunteeseen. Huolta lämmityksen toimivuudesta ei juurikaan tarvitse kantaa. Lämmitystavoista kaukolämpö on varmasti kaikkein toimintavarmin. Keskimääräisesti asiakas kokee lämpökatkon alle 2 tunnin aikana vuodessa. Näistäkin katkoista suurin osa on suunniteltuja, ns. huoltokatkoihin liittyviä lämmönjakelun keskeytyksiä. Lämpökatkon haitat on minimoitu myös siten, että valtaosa näistä huoltotöistä ajoittuu kesäaikaan.

Vanajan vanhojen kattiloiden purkumetalli kierrätetään tehokkaasti

 

Vanajan voimalaitoksen uuden kattilan tieltä puretaan vanhat 1950-luvulla rakennetut kattilat. Purkutyön toteuttaa Umacon, joka myös kierrättää purusta syntyvät materiaalit. Vanajalla eri purkujätejakeille on omat lavansa ja lavojen täyttyessä jätteet toimitetaan luvallisiin vastaanottopaikkoihin eli toimijoille, joilla on lupa vastaanottaa kyseistä jätettä. Asbestijäte kerätään omaan tarkoituksen mukaiseen jätelavaan ja toimitetaan Suomen Erityisjätteelle Forssaan. Puu ja rakennusjäte toimitetaan Kiertokapulalle.

Kiitos että valitsit vastuullisen kaukolämmön - voita joulukuusi

Talven lämmityskausi lähenee ja sen myötä myös Elenia Lämmön ajankohtainen markkinointikampanja. Talven tullessa on hyvä palauttaa
mieliin, miksi kaukolämmön valinta tekee hyvää niin sinulle kuin ympäristöllekin. Kampanjamme näkyy marraskuusta helmikuuhun
Facebookissa ja Instagramissa.

Osallistu kampanjaan liittyvään tietovisaan ja voit voittaa joulukuusen. Lue lisää kampanjasivultamme  https://kiitos.elenia.fi

Kaukolämmön luotettavuus tärkeää Lidlille

Esittelemme juttusarjassamme kaukolämmön käyttäjiä. Tällä kertaa vuorossa on Suomen kolmanneksi suurin päivittäistavaraketju Lidl, jonka suuri jakelukeskus Laukaassa lämpiää kaukolämmöllä.

Kiertotalous on Elenia Lämmön arkipäivää

Kiertotalouden periaatteet otetaan Elenia Lämmöllä huomioon jokapäiväisessä tekemisessä. Lisäksi tarjotut lisäpalvelut auttavat myös asiakkaita toteuttamaan toiminnassaan materiaali- sekä energiatehokkuutta.

Homma kuntoon rahoitusta myöten - Keilakatu 8 uusi kaukolämmityslaitteiston

Elokuussa päätös ja syyskuussa homma oli tehty. Nyt voi sanoa, että tämän talon kaukolämmityslaitteisto on kunnossa pitkälle tulevaisuuteen, sanoo isännöitsijä Markku Kokkonen isännöintitoimisto REIM Hämeenlinna Oy:stä.

Kaukolämmitteisen talon 25-vuotias lämmityslaitteisto alkoi olla elinkaarensa päässä. Asunto Oy Keilapuiston hallitus päätti, että laitetaan homma kuntoon ja tarttui Elenia Lämmön tekemään kokonaisvaltaiseen tarjoukseen. Tähän pakettiin kuului kaikki: tarvittava tekniikka, asennus, käyttöönotto ja myös rahoitus.

Lämmön lähteillä lähimetsässä

Ympäristölle ystävällistä Elenian kaukolämpöä tuotetaan peräti 68-prosenttisesti uusiutuvilla, kotimaisilla puupohjaisilla polttoaineilla. Lämpölaitostemme lähialueilta hankitun energiapuun ansiosta ekologinen jalanjälki pysyy pienenä – kiitos järkevän logistiikan ja lyhyiden kuljetusmatkojen.

Sivut