Olet täällä

Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöjen toiminta on poikkeuksellisen laaja-alaista niin kiinteistöjen volyymin, portfolion kuin myös sijainnin näkökulmasta. Kiinteistöliiketoiminnassa keskitytään usein tiettyyn sektoriin, mutta Senaatti-kiinteistöjen hallinnoima kiinteistökanta edustaa kaikkia alan eri rakennustyyppejä. Myös maantieteellisesti toiminta kattaa koko Suomen aina raja-asemista lähtien. Näin merkittävässä kiinteistökokonaisuudessa käytettävällä lämmitysmuodolla on suuri merkitys.

- Uskomme kaukolämmössä mittakaavaedun tuomaan volyymihyötyyn. Kaukolämpö on ympäristölle ystävällinen lämmitysmuoto erityisesti sähkön ja lämmön yhteistuotantoratkaisuna, jonka tuotannossa käytetään merkittävästi uusiutuvaa energiaa. Ympäristömyönteisyys ja kustannustehokkuus kulkevat lämpötoiminnassa hyvin samaa polkua, mikä tukee meidän toimintamme tavoitteita. Rakennuksemme ovat kooltaan suuria, kuten kerrostaloja ja halleja, joten sitäkin kautta kaukolämmitys on meille luonnollinen ratkaisu, johtava kiinteistöasiantuntija Tomi Suomalainen kertoo.

Kaukolämpö on käyttäjälleen varma valinta

Energia eri muodoissaan on nykyaikaisen arjen toiminnan sujuvuuden perusedellytys. Ilman sähköä, puhdasta talousvettä ja kaukolämpöä yhteiskuntamme arki ei toimisi, joten odotukset niiden saatavuudesta ovat korkealla.

- Asiakaskuntaamme kuuluu myös organisaatioita, joiden tehtävänä on olla jatkuvassa valmiudessa. Näemme kaukolämmön käytössä vahvana hyötynä myös sen luotettavuuden. Verkostot on rakennettu rengasmaisesti niin, että kaukolämpöä voidaan toimittaa useammasta suunnasta. Lisäksi lämpöyhtiöllä on toimintaansa varten omat vara- ja huippukuormalaitokset. Tuollaista varajärjestelmää ei yksittäisen toimijan tule itselleen rakennettua, Suomalainen toteaa.

Senaatti-kiinteistöt - ratkaisujen tuottaja

Senaatti-kiinteistöt on valtiovarainministeriön alainen liikelaitos, joka huolehtii valtion kiinteistövarallisuuden hallinnasta ja toimitilojen vuokrauksesta. Senaatti-kiinteistöt tuottaa ja tarjoaa tilapalveluja ensisijaisesti valtionhallinnolle. Toimitilojen vuokraus, investoinnit, kiinteistövarallisuuden kehittäminen ja hallinnoiminen muodostavat palvelujen perustan. Senaatti-kiinteistöjen toiminta perustuu yhteiskuntavastuulliseen liiketoimintaan, hyvään palveluun, pitkäaikaisiin asiakkuuksiin ja kumppanuuteen.

www.senaatti.fi

0