Olet täällä

Kaukolämmön hinnat ja ehdot

Kaukolämmön kokonaishinta muodostuu:

  • perusmaksusta
  • energiamaksusta sekä
  • arvonlisäverosta.

Perusmaksuun vaikuttaa sopimusvesivirran suuruus. Sopimusvesivirta lasketaan kylmimpään aikaan lämmittämiseen tarvittavasta suurimmasta lämmitystehosta. Suurimman tehon aikaansaamiseksi tarvitaan tietty kaukolämpöveden virtaama m3/h, jota kutsutaan sopimusvesivirraksi. Energiamaksu laskutetaan käytetyn lämpöenergiamäärän mukaan. Energiamaksun yksikkö on €/MWh.

Kilpailukykyinen kaukolämpö

Kaukolämpö on luotettava ja vaivaton tapa lämmittää. Asiakkaanamme saat luotettavasti ja vaivattomasti lämmitettyä niin kiinteistönsi kuin myös lämpimän käyttöveden – samalla vapautuu aikaa ja resursseja muuhun tekemiseen. Ympäristöystävällisyydessä Elenian kaukolämpö on edelläkävijöiden luokassa: käytämme lämmön tuotantoon pääasiassa kotimaisia polttoaineita, puuta ja turvetta. Vikapalvelumme päivystää ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä. Tarjoamme sinulle myös hyödyllisen ja monipuolisen Elenia Lämpöluotsi -palvelukokonaisuuden. Ja tiesithän, että kaukolämmön luotettavuus on huippuluokkaa - Energiateollisuus ry:n mukaan 99,98 %

Perusmaksuilla varmistetaan luotettavuus

Perusmaksulla katetaan lämmityksen toimivuuden ja huolettomuuden kannalta merkittäviä palveluita, kuten jatkuva valvonta, samoin kuin ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä toimiva vikapäivystys. Huollamme, korjaamme ja uusimme lämmön jakeluverkostoa ja tuotantolaitoksia säännöllisesti, jotta voimme varmistaa asiakkaillemme häiriöttömän toimituksen.

Uudistuneilla lämpötuotteilla valinnanvapautta

Tutun perustuotteemme, Kantalämmön, lisäksi tuotevalikoimaamme kuuluvat Kanta Eko, Joustolämpö- ja Tasalämpö-tuotteet. Tutustu tuotevalikoimaamme täällä ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto. Näppärällä laskurilla voit verrata eri tuotteita tarkemmin.

Lämpötuotteiden sopimusehdot

Kantalämmön ehdot
Kanta Ekon ehdot
Joustolämmön ehdot
Tasalämmön ehdot

Kaukolämmön sopimusehdot

Kaukolämmön sopimusehdot antavat selkeät säännöt asiakkaan ja kaukolämmön myyjän välille. Toimitamme kaukolämmön sopimusehdot uusille asiakkaillemme sopimuksenteon yhteydessä.

Kaukolämmön sopimusehdot 1.5.2019 alkaen

Tietoa erimielisyyksien ratkaisemisesta

Jos sopimusta koskevaa erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisillä neuvotteluilla, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi, www.kuluttajariita.fi Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttajan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan, www.kuluttajaneuvonta.fi

Kaukolämmön hinnastot

Hinnastot sisältävät paikkakuntien/taajamien toistaiseksi voimassa olevat hinnat. Kaukolämmön hinnastot ovat paikkakuntakohtaisia, koska hinta perustuu kaukolämmön paikalliseen tuotantotapaan, verkostorakenteeseen ja käytettyyn polttoaineeseen.

Palveluhinnasto 1.3.2019 alkaen

Pientalojen liittymishinnasto

Heinola 1.5.2019 alkaen

Hämeenlinna 1.5.2019 alkaen

Jyväskylän kaupunkialue 1.5.2019 alkaen

Kärsämäki 1.5.2019 alkaen

Lammi

Laukaa 1.5.2019 alkaen

Oulainen 1.5.2019 alkaen

Tervakoski 1.5.2019 alkaen

Tikkakoski 1.5.2019 alkaen

Toijala

Turenki 1.5.2019 alkaen

Uurainen 1.5.2019 alkaen

Vilppula 1.5.2019 alkaen

Oriveden Aluelämpö Oy

Palveluhinnasto

Kaukolämpöhinnasto

Sopimusehdot 1.5.2019 alkaen

1