Olet täällä

Kiinnostus on yllättänyt positiivisesti

Uusi pian valmistuva Elenia Areena tulee täyttymään käyttäjistä. Näin uskoo Hämeenlinnan Liikuntahallit Oy:n toimitusjohtaja Jorma Hassinen, joka on ollut mukana Areenan synnyttämisessä alkumetreiltä asti.

- Urheilijat ovat ensisijainen käyttäjäryhmä ja jo pelkästään heitä on paljon. Sen lisäksi ainakin kiinnostus järjestää uudella Areenalla muitakin tapahtumia tuntuu olevan yllättävänkin suurta, Hassinen paljastaa.

Jorma Hassinen on urheilumies henkeen ja vereen. Jalkapallo ja jääkiekko ovat kulkeneet mukana junnusta asti, mutta monta muutakin lajia on tullut vuosien saatossa tutuksi joko oman osallistumisen tai muutoin toiminnassa mukana olemisen vuoksi. Olen kilpailuhenkinen, Hassinen tunnustaa.

Pian valmistuvan Elenia Areenan lähtökuopat kaivettiin jo kymmenen vuotta sitten. Vaihtoehtoina oli, että ikääntyvä Hämeenkaari peruskorjataan tai sitten tehdään kokonaan uusi tila.

Kolmisen vuotta sitten oli aika kypsynyt uuden hallin rakentamisen kannalle, kun Hämeensaareen alettiin tosissaan puuhata uutta asuinrakentamiseen painottuvaa asemakaavaa. Valtuusto siunasi asian selvällä enemmistöllä, mikä oli hyvä lähtökohta käynnistää työ.

Uusi rakennus oli koko ajan urheiluväen toive. Nyt tarjoutui mahdollisuus suunnitella ajanmukainen uusi tila, joka palvelisi lentopallon lisäksi myös muita lajeja. Siksi uutukainen päätettiin rakentaa nimenomaan Pullerille, jossa oli jo jalkapallolla vahva sija.

Tuumasta toimeen

Ensin tehtiin tarveselvitys, kyseltiin tarpeita ja toiveita, vierailtiin muissa vastaavanlaisissa tiloissa ja yritettiin ottaa niistä oppia mitä kannattaa tehdä ja mitä ei. Erityisesti Jorma Hassisen mieleen on jäänyt vierailu Vantaan Energia -areenalla. Sieltä tuli monta kullan arvoista kokemuksen tuomaan vinkkiä.

Suunnittelu käynnistyi toden teolla alkukartoituksen jälkeen ja eteni vauhdilla. Hassinen kiittelee arkkitehtinä toiminutta Petri Ilmarista kyvystä kuunnella ja sopeuttaa suunnitelmia toiveiden ja budjetin mukaan. Raha kun on tietysti ollut kaiken aikaa toiveiden toteuttamista rajoittava tekijä. Ykkösasiana on kuitenkin palvella urheilun harrastajia ja siitä asiasta on tingitty mahdollisimman vähän.

Nyt valmistumisen kynnyksellä voidaan jo huokaista: Elenia Areena valmistuu aikataulussa ja budjetissa on pysytty.

Erityisen tärkeänä Hassinen pitää Elenia Lämmön kanssa solmittua pitkäaikaista yhteistyösopimusta. Se on ollut olennainen osa rakentamista ja sillä tulee olemaan tärkeä rooli toiminnan pyörittämisessä jatkossa.

Nyt näyttää hyvältä

Syksyn ohjelma näyttää hyvältä. Jännittävimpinä Hassinen itse odottaa tietysti päivittäisten käyttäjien kommentteja ja sarjapelien alkua. Paljon muutakin on kuitenkin luvassa: lentopallon maaottelut ja muut tapahtumat, joita kohtaan kiinnostus on ollut yllättävänkin kova. Jos suunnitelmat toteutuvat, kuullaan Areenalla vielä syksyn aikana musiikkiakin useammin kuin kerran.

Kaikki näyttää siis hyvältä. Elenia Areena tulee tarpeeseen ja täydentää Hämeenlinnan tilatarjontaa, mutta ennen kaikkea tuo lentopallon ja salibandyn harjoitus- ja ottelutilat kertaheitolla tälle vuosituhannelle.

1