Olet täällä

Tietoa maakaasusta

Maakaasu on luotettava ja turvallinen lämmitysmuoto. Maakaasun täydellisen palamisen ansiosta kattila pysyy puhtaana, hyötysuhde on korkea ja laitteiden huoltotarve hyvin vähäinen. Maakaasun turvallisen käytön varmistavat standardien mukaiset käyttö- ja valvontalaitteet.

Mukavuutta monipuolisella maakaasulla

Maakaasu soveltuu hyvin toimintavarmuutensa sekä helppokäyttöisyytensä ansiosta omakotitalon keskuslämmitysjärjestelmän polttoaineeksi. Kaasu soveltuu erinomaisesti myös yritysten prosesseihin kohteissa, joissa tarvitaan

  • korkeita lämpötiloja
  • puhtaita palokaasuja
  • hyvää säädettävyyttä.

Ota vaivaton maakaasu käyttöösi

Maakaasuverkoston läheisyydessä sijaitsevat kiinteistöt voivat liittyä maakaasun käyttäjiksi. Maakaasulämmitysjärjestelmä vaatii rinnalleen vain vesikiertoisen patteri- tai lattialämmitysverkoston, lämmityskattilan sekä kaasupolttimen.

Markkina avautuu 2020

Maakaasumarkkina avautuu kilpailulle vuoden 2020 alussa, kun Suomen ja Viron välinen Balticconnector-putkiyhteys otetaan käyttöön. Jatkossa maakaasun käyttäjät voivat vapaasti kilpailuttaa maakaasuenergian oston, kun heillä on käytössä etäluettava mittari. Markkinan vapautuessa hinnoittelumallit monipuolistuvat ja loppuasiakkaan kustannusten arvioidaan laskevan. Maakaasumarkkinalain kokonaisuudistus eriyttää siirtoverkot kaasun myynnistä, minkä tavoitteena on osaltaan parantaa maakaasun kilpailukykyä. Kaasun jakelu säilyy ennallaan jakeluyhtiöiden kautta. 

Elenia Lämpö on maakaasun paras kumppanisi jatkossakin, koska
• tunnemme asiakkaamme
• olemme luotettava, paikallinen toimija
• olemme kustannustehokas ja tarjoamme monipuolisia hinnoitteluratkaisuja ja
• optimoimme kustannuksia asiakkaan tarpeisiin.

Lue lisää Kaasuluotsi -sivuiltamme

Lue lisää maakaasun toiminnasta Suomen Kaasuyhdistyksen internet-sivuilta

1