Olet täällä

Tietoa kaukolämmöstä

Luotettava ja huoleton

Toimintavarma kaukolämpö on kehitetty kylmän ilmastomme vaativiin olosuhteisiin. Kaukolämmityksellä lämmität vaivattomasti ja luotettavasti sekä kodin että lämpimän käyttöveden. Kaukolämpö on tasalaatuista, ja sitä on saatavilla kaikkina vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Lämmön huolto- ja ylläpitokustannukset ovat alhaiset, ja laitteet vievät vähän tilaa, koska polttoainevarastoja, lämpökattiloita ja savupiippuja ei tarvita. Tiesithän myös, että kaukolämpö on Suomen yleisin lämmitysmuoto.

Paikallinen ja ympäristömyönteinen

Kaukolämpö on paikallinen ja ympäristölle ystävällinen lämmitysmuoto, joka on energian tehokkaan käytön ja ympäristön näkökulmasta erinomainen kaupunkien ja taajamien lämmitysratkaisu. Lämmitysenergian tuottaminen keskitetysti mahdollistaa modernin ja vähäpäästöisen tuotantotekniikan käyttämisen. Lisäksi sähkön ja lämmön yhteistuotannossa säästetään energiaa.

Asiakkaanamme saat meiltä lämpöä, joka on tuotettu suureksi osaksi hiilidioksidineutraaleilla, puuperäisillä polttoaineilla.

Reilu kaukolämpö

Elenian kaukolämpötoiminnoilla on Energiateollisuus ry:n myöntämä Reilu Kaukolämpö -laatumerkki. Merkki on osoitus korkeasta laatutasosta sekä tasapuolisesta, asiakaslähtöisestä ja avoimesta toiminnasta.

Ota kaukolämpö käyttöösi - teet hyvää itsellesi ja ympäristölle

Tutustu kaukolämpöesitteeseen

Lue, miten kaukolämpö toimii

Ohjeet

Hybridilämmitys tarkoittaa useamman eri energialähteen hyödyntämistä lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Olemme ottaneet käyttöön kytkentäohjeen hybridilämmitysjärjestelmiä suunnitteleville ja käyttöön ottaville asiakkaillemme. Ohje on voimassa 1.9.2014 alkaen.

Kytkentäohje

Kaukolämpömittarin käyttöohje

 

1