Valaistus

Lamps hanging
MökkeilyViihde-elektroniikkaValaistusKodin arkiLämmitys

Valaistuksen osuus on noin kymmenen prosenttia kodin taloussähköstä.

Valaistus on hyvä tarkistaa vuodenaikojen vaihtuessa

Keväisin ja syksyisin on aika tarkistaa valaistus.  Ohjaa valaistusta hämäräkytkimillä ja liiketunnistimilla ja säädä pihavalaistus päälle vain pimeän ajaksi. Sammuta sisällä valot, joita et tarvitse. Näin säästät huomaamatta sähköä.

Luonnonvaloa kannattaa hyödyntää valaistuksessa aina, kun se on mahdollista. Asentamalla liike- ja hämärätunnistimet valot syttyvät oikeaan aikaan ja sammuvat itsestään valoisalla tai silloin, kun kukaan ei ole paikalla.

Vaihda vanhat hehkulamput energiatehokkaisiin ledeihin

Vaihda sisä- ja  ulkovalaisimien lamput ledeiksi. Led-valot ovat pitkäikäisiä, sillä niiden paloaika on vähintään 10 000 tuntia. Ne myös kuluttavat muihin valolähteisiin verrattuna vähemmän sähköä. Samalla säästät energiakuluissa.

Pienillä muutoksilla valaistuskustannukset alas

Pienillä muutoksilla voit laskea valaistuksen energiankulutusta jopa 20 prosenttia. Vaihda hehkulamput energiansäästölamppuihin, sammuta valot kun poistut huoneesta ja asenna ajastimia, hämäräkytkimiä ja liiketunnistimia.

Seuraa sähkönkäyttöäsi Elenia Aina -palvelussa

Maksuttomassa Elenia Aina -palvelussa voit seurata vinkkien vaikutusta sähkönkäyttöösi. Palvelussa näet muun muassa sähkön kulutuksesi kuukauden, viikon tai jopa tunnin tarkkuudella ja voit asettaa hälytysrajan kulutuksellesi. Ota palvelu käyttöön jo tänään!