Muutokset liitty­mään

Omakotitalon vintti remonttinäkymässä

Haluatko tehdä muutoksia sähköliittymään?

Saat kätevästi hintatarjouksen täyttämällä tiedot sähköliittymän hintalaskuriin. Voit myös ottaa yhteyttä liittymämyyntiimme.

Pääsulakekoon suurentaminen

Sähkönkäytön lisääntyessä voit tarvita suuremman sähköliittymän. Varmista suurentamisen tarve sähköurakoitsijaltasi, joka hoitaa myös pääkeskuksen ja liittymiskaapelin muutostyöt. Liittymän suurentamisesta tehdään lisäliittymissopimus ja siitä veloitetaan lisäliittymismaksu. Lisäliittymismaksu on yleensä uuden ja olemassa olevan liittymän liittymismaksujen erotus.

Kolmivaiheistaminen

Jos haluat muuttaa liittymäsi yksivaiheisesta kolmivaiheiseksi (3x25A), siitä veloitetaan liittymishinnaston mukainen maksu. Vyöhykkeiden ulkopuolisella alueella kolmivaiheistamismaksu määritellään tapauskohtaisesti.

Pääsulakekoon pienentäminen

Jos sähkön kulutuksesi on pienentynyt huomattavasti, voit pienentää sulakekokoa. Veloitamme palvelukäyntimaksun. Valitussa sulakekoossa on pysyttävä vähintään yksi vuosi. Varmista ennen tilausta sulakekoon riittävyys sähköurakoitsijaltasi.

Liittymän ylläpito

Jos kiinteistössäsi ei ole tarvetta sähkölle, mutta haluat säilyttää valmiudet myöhempää käyttöä varten, voit siirtää liittymäsi ylläpidolle. Katkaisemme sähköntoimituksen ja poistamme mittalaitteen, josta veloitamme palvelumaksun. Tämän jälkeen veloitamme kuukausittain ylläpitomaksun. Jos haluat ottaa liittymän myöhemmin uudelleen käyttöön, sähköurakoitsijasi voi tilata sähkömittarin asennuksen ja liittymän uudelleen kytkennän. Sinun tulee tehdä sähkönmyyntisopimus käyttöpaikkaan ennen mittarin asennuksen tilaamista ja sähköurakoitsijasi tulee tehdä sähköasennusten käyttöönottotarkastus ja -pöytäkirja ennen liittymän kytkentää.

Liittymän purku

Jos kiinteistössä ei käytetä sähköä eikä sille ole tarvetta myöhemminkään, voit irtisanoa liittymän. Jos käyttöpaikalle halutaan uudestaan sähköt, veloitetaan sähköliittymästä liittymismaksu. Liittymän purun yhteydessä palautamme liittymissopimuksen mahdollisen palautuskelpoisen osan vähennettynä purkukustannuksilla.

Sähköliittymän siirto uudelle omistajalle

Kun omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaja vaihtuu, yleensä myös sähköliittymä vaihtaa omistajaa. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti. Kiinteistön kauppa- tai luovutuskirjassa on oltava erillinen maininta sähköliittymän siirtymisestä.

Tehtyäsi sähkönmyyntisopimuksen valitsemasi sähkönmyyjän kanssa voit ilmoittaa meille sähköliittymän siirrosta alla olevalla lomakkeella. Allekirjoita lomake sähköisesti verkkopankkitunnuksilla.