Verkko­palvelu­tuotteet ja -maksut

Nainen ja mies lukuportaissa

Yrityksellesi sopivin verkkopalvelutuote

Sähkön hinta muodostuu kolmesta osasta: sähkön verkkopalvelumaksusta, sähköenergian hinnasta ja veroista. Hintojen osuudet voivat vaihdella sähkön käyttöpaikan, kulutuksen ja asiakkaan tekemän sähkön myyntisopimuksen mukaan. Verkkopalveluyhtiönä Elenia veloittaa sähkö- ja arvonlisäverot ja tilittää ne valtiolle. Myyntiyhtiöt eivät veloita sähköveroa.

Sähkön käyttökohteen sijainti määrittää sen, minkä verkkopalveluyhtiön verkosta sähkö tulee kohteeseen. Verkkopalveluyhtiötä ei voi vaihtaa, eli sähkön verkkopalvelun hintaa ei voi kilpailuttaa eri verkkopalveluyhtiöiden kesken. Koska asiakas ei voi kilpailuttaa sähköverkkopalvelua, Energiavirasto valvoo verkkopalvelujen hintojen kohtuullisuutta.

Valitse yrityksellesi sopivin verkkopalvelutuote. Asiakaspalvelumme auttaa mielellään oikean tuotteen valinnassa.

Sulakepohjaiset verkkopalvelutuotteet

Yleissiirto vähän sähköä käyttävälle yritykselle

Sopii yritykselle, jonka vuosikulutus on alle 10 000 kWh. Siirtomaksu on sama riippumatta vuorokauden- tai vuodenajasta. Edullisin tuote yritykselle, jonka sähkönkulutus on vähäistä.

Yösiirto yritykselle, jolla on varaavia laitteita

Sopii yritykselle, jossa sähköä käytetään yöllä ja vuosikulutus on yli 10 000 kWh. Yrityksessä on esimerkiksi lämminvesivaraaja, jota lämmitetään yöaikana. Siirtomaksu on edullisempi yöllä.

Vuodenaikasiirto kesälle painottuvaan käyttöön

Sopii yritykselle, jonka sähkönkäyttö painottuu kesäaikaan. Talviaikana yrityksellä on mahdollisuus hyödyntää vaihtoehtoisia lämmitysmuotoja. Siirtomaksu on edullisempi koko kesän sekä talvella öisin ja sunnuntaisin.

Tehopohjaiset verkkopalvelutuotteet

Verkkopalvelutuote muuttuu tehopohjaiseksi yrityksillä, joiden sähkönkäyttö on suuri ja pääsulake suurempi kuin 100 A.

Tehosiirto 1 (0,4 kV)

Yritykselle, jonka toiminta painottuu päiväaikaan. Verkkopalvelumaksuun vaikuttavat perus-, siirto- ja tehomaksu.

Tehosiirto 2 (0,4 kV)

2-vuoroteollisuudelle ja muulle läpi vuorokauden tasaisesti sähköä käyttävälle yritykselle. Verkkopalvelumaksuun vaikuttavat perus-, siirto- ja tehomaksu.

Tehosiirto 3 (20 kV)

Suuryritykselle, jonka tehontarve pitkällä huipunkäyttöajalla on yli 800 kW. Sähköä siirretään 20 kV jännitteellä, mikä edellyttää, että asiakas omistaa ja ylläpitää muuntamon. Verkkopalvelumaksuun vaikuttavat perus-, siirto- ja tehomaksu.

Tehosiirto 4 (20 kV)

Suuryritykselle, jonka huipputehontarve lähestyy 4 MW pitkällä huipunkäyttöajalla. Sähköä siirretään 20 kV jännitteellä, mikä edellyttää, että asiakas omistaa ja ylläpitää muuntamon. Verkkopalvelumaksuun vaikuttavat perus-, siirto- ja tehomaksu.

Sopimusehdot

Noudatamme Energiateollisuus ry:n suosittelemia sopimusehtoja.