Olet täällä

Muutokset sähköliittymään

Jos haluat tehdä muutoksia sähköliittymääsi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme

  • puhelinnumero 020 690 025
  • tai tarkista sähköliittymäsi hinta ja pyydä tarjous  hintalaskurilla

Pääsulakekoon suurentaminen

Sähkönkäytön lisääntyessä voit tarvita suuremman liittymän. Varmista suurentamisen tarve sähköurakoitsijaltasi, joka hoitaa myös pääkeskuksen ja liittymiskaapelin muutostyöt. Teemme liittymän suurentamisesta lisäliittymissopimuksen, josta veloitamme lisäliittymismaksun. Lisäliittymismaksu on yleensä uuden ja olemassa olevan liittymän liittymismaksujen erotus.

Kolmivaiheistaminen

Jos haluat muuttaa liittymäsi yksivaiheisesta kolmivaiheiseksi (3x25A), veloitamme siitä  liittymishinnaston mukaisen maksun. Vyöhykkeiden ulkopuolisella alueella kolmivaiheistamismaksu määritellään tapauskohtaisesti.

Pääsulakekoon pienentäminen

Jos sähkön kulutuksesi on pienentynyt huomattavasti, voit pienentää sulakekokoa. Veloitamme palvelukäyntimaksun. Valitussa sulakekoossa on pysyttävä vähintään yksi vuosi.

Liittymän ylläpito

Jos kiinteistössäsi ei ole tarvetta sähkölle, mutta haluat säilyttää valmiudet myöhempää käyttöä varten, voit siirtää liittymäsi ylläpidolle. Katkaisemme sähköntoimituksen ja poistamme mittalaitteen, josta veloitamme palvelumaksun. Tämän jälkeen veloitamme kuukausittain ylläpitomaksun. Jos haluat ottaa liittymän myöhemmin uudelleen käyttöön, sähköurakoitsijasi voi tilata mittarin asennuksen ja liittymän uudelleen kytkennän . Sähköurakoitsijasi tulee tehdä sähköasennusten käyttöönottotarkastus ja -pöytäkirja ennen liittymän kytkentää.

Liittymän purku

Jos kiinteistössä ei käytetä sähköä eikä sille ole tarvetta myöhemminkään, voit irtisanoa liittymän. Jos haluat myöhemmin sähköt käyttöpaikalle, veloitamme sähköliittymästä liittymishinnaston mukaisen maksun. Liittymän purun yhteydessä palautamme liittymissopimuksen mahdollisen palautuskelpoisen osan vähennettynä purkukustannuksilla.

Sähköliittymän siirto uudelle omistajalle

Kun omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaja vaihtuu, yleensä myös sähköliittymä vaihtaa omistajaa. Sähköliittymä on irtainta omaisuutta, joka ei siirry kiinteistön uudelle omistajalle automaattisesti. Kiinteistön kauppa- tai luovutuskirjassa on oltava erillinen maininta sähköliittymän siirtymisestä. 

Tehtyäsi sähkönmyyntisopimuksen valitsemasi sähkönmyyjän kanssa voit ilmoittaa meille sähköliittymän siirrosta täyttämällä lomakkeen tästä. 
Lomake allekirjoitetaan sähköisesti verkkopankkitunnuksilla. 

1