Huolen­pitoa erityis­ryhmille

Ilmoita itsesi tai läheisesi huolenpitopalveluumme

Haluamme varmistaa terveydentilan tai ikääntymisen vuoksi erityistarpeita omaavien asiakkaidemme tiedonsaannin sähkökatkoissa. Saat etukäteen tietoa, kun varaudumme sään mahdollisesti aiheuttamaan häiriötilanteeseen. Sähkökatkon aikana pidämme sinut ajan tasalla tilanteesta ja korjaustöiden etenemisestä.

Usein kysytyt kysymykset palvelustamme löydät ilmoittautumislomakkeen alta.

Näin voit ilmoittaa itsesi tai läheisesi palvelun piiriin

  1. Täytä oheiseen lomakkeeseen tarvittavat tiedot.
  2. Saat käyttöösi erityisasiakkaiden puhelinnumeron sekä ohjeita sähkökatkon varalle.
  3. Palvelu on käytössäsi.

Usein kysytyt kysymykset

Kenelle palvelu on tarkoitettu?

Palvelu on tarkoitettu erityisryhmille, joilla esimerkiksi iän tai terveydentilan puolesta on erityistarpeita sähkökatkoihin varautumisessa tai niiden aikana toimimisessa.

Onko palvelu maksuton?

Palvelu on täysin maksuton ja kuuluu Elenian asiakaslupausten kokonaisuuteen.

Mitä tapahtuu, kun ilmoittaudun palveluun?

Saat sähköisessä muodossa tietopaketin sähkökatkoihin varautumisesta ja toimimisesta sähkökatkon aikana. Lisäksi saat käyttöösi maksuttoman huolenpitopalvelunumeron, johon voit soittaa vuorokauden ympäri. Tähän numeroon voit soittaa sähkökatkotilanteissa saadaksesi tilannetietoa.

Liityt samalla häiriöviestipalveluun ja saat sähkökatkotilanteissa tekstiviestillä tietoa arvioidusta sähköjen palautusajasta sekä sähkökatkon syystä.

Mitä palvelu pitää sisällään?

Kun liityt mukaan huolenpitopalveluun, voimme etukäteen tiedottaa sinua laajoista sään aiheuttamista sähkönjakelun poikkeustilanteista. Palvelemme sinua vuorokauden ympäri huolenpitopalvelunumerossa.

Jos haluan irtisanoutua palvelusta tai muutan, miten toimin?

Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme, jos haluat poistaa palvelun käytöstä.

Muuttotilanteissa palvelu päättyy automaattisesti. Jos muutat Elenian alueella, on sinun ilmoittauduttava palveluun uudelleen. Palvelu on asiakas- ja osoitekohtainen.