Olet täällä

6 vuotta, 600 miljoonaa euroa ja yli 6000 henkilötyövuotta säävarmaan sähköverkkoon

Koska vuosikymmeniä sitten rakennetut ilmajohdot on uusittava joka tapauksessa, viemme eteenpäin investointiohjelmaamme sähkönjakelun varmuuden parantamiseksi. Tänä vuonna investointimme ylittävät 120 miljoonaa euroa ja pistämme maihin yli 3000 kilometriä sähköverkkoa.

Elenian investointiohjelma säävarmaan sähkönjakeluun etenee suunnitellusti. Satsauksemme varmempaan sähkönsaantiin 6 vuodessa 2012-2017 ovat noin 600 miljoonaa euroa. Jo tähänastinen urakka merkitsee urakoitsijoillemme ja muille kumppaneillemme reilusti yli 6000 henkilötyövuotta.

Kodit, yritykset ja yhteiskunta sietävät tulevaisuudessa sähkökatkoja yhä vähemmän. Tällä vuosikymmenellä myrskyt ja lumikuormat ovat aiheuttaneet Elenialle yli 20 sähkönjakelun suurhäiriöitä. Maakaapeloinnin kustannustehokkuutta ratkoimme vuosikymmen sitten yliopistojen, urakoitsijoiden, maanrakentajien ja laitevalmistajien kanssa. Maakaapeloitu verkko on elinkaarikustannuksiltaan tehokkaampi ratkaisu kuin ilmajohtoverkko.

Vuonna 2009 siirtyessämme maakaapelointiin oli kaapelointiasteemme vajaa 20 prosenttia. Viime vuoden lopussa se nousi yli 37 prosenttiin. Tavoitteena on saavuttaa 70 prosentin maakaapelointiaste vuonna 2028. Myös vuonna 2013 uudistettu sähkömarkkinalaki tiukensi toimitusvarmuudelle asetettuja vaatimuksia.

Säävarman sähköverkon urakka merkitsee pariksi vuosikymmeneksi paljon töitä verkkoalueellamme Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Lue lisää Elenia Säävarmasta täältä