Olet täällä

Aapeli-myrskyn sähkökatkojen korjaus loppusuoralla

Tavoitteena kaikille sähköt torstain aikana
Aapeli-myrskyn puuskatuulet ja osin jäätynyt lumi aiheuttivat Elenian verkkoalueella laajalti sähkökatkoja tiistai-illan ja keskiviikon vastaisen yön aikana. Pahimmat sähkökatkoja aiheuttaneet myrskytuhoalueet Elenian verkossa olivat Keski-Suomessa, Pirkanmaalla ja Hämeessä.

Sähköverkon korjaustyöt jatkuivat läpi viime yön. Asentajien korjaustöitä maastossa hidasti yöllä pimeys ja auraamattomat tiet. Sähköttömien talouksien määrä saatiin kuitenkin puolitettua yön aikana.

Nyt päivällä korjaustyö jatkuu keskijännitteisessä runkoverkossa, jonka ennakoimme saavamme kuntoon torstaina valoisan aikaan. Sen jälkeen viankorjaus jatkuu asiakkaita lähinnä olevassa pienjänniteverkossa. Tavoitteena on saada sähköt palautettua kaikille asiakkaillemme torstain aikana.

Haastavimmat viat myrskypuuskainen tuuli ja jäätynyt lumi aiheutti Elenian sähköverkkoon Ylöjärven, Ruoveden, Oriveden, Jämsän ja Kuhmoisten alueilla.

Aamulla heti pimeän väistyttyä alkoivat sähköverkon tarkastukset helikopterilla. Tarkastuksia on tehty ja tehdään Päijänteen ympäristössä, Keski-Suomen eteläosissa ja Ylöjärvellä Pirkanmaalla. Helikopteri on tehokas ja nopea tapa kartoittaa tietoa sähköverkon vikapaikoista ja vaurioista.

Kiitämme asiakkaitamme kärsivällisyydestä viankorjauksessa, urakoitsijakumppaneitamme hyvin sujuneesta yhteistyöstä sähköverkon viankorjauksessa ja elenialaisia työstä sähköjen palauttamiseksi asiakkaillemme.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 020 690 911
Soita vikapalveluun erityisesti, kun tiedät vian aiheuttajan, esimerkiksi sähkölinjalle kaatuneen puun.
Elenian sähkökatkotilannetta voi seurata osoitteessa: www.elenia.fi/sähkökatkokartta
Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat: energia.fi/hairiokartta

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan sähköiskun vaaran vuoksi. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä. Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 020 690 911.

Hyvitykset ja korvaukset automaattisesti 6 kk kuluessa
Elenia maksaa Aapeli-myrskyn aiheuttamista sähkökatkoista asiakkaille lakisääteistä vakiokorvausta yli 12 tuntia kestäneistä katkoista. Lisäksi maksamme palvelulupauksemme mukaisesti Elenian oman hyvityksen yli 6 tunnin sähkökatkoista. Asiakkaat saavat korvaukset ja hyvitykset automaattisesti sähkölaskullaan 6 kuukauden kuluessa sähkökatkosta. Lisätietoa hyvityksistä ja vakiokorvauksista saa täältä.