Olet täällä

Ailan myrskyisimmät tunnit iltapäivällä ja alkuillasta Keski-Suomessa, Pirkanmaalla sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä

Elenian verkkoalueella on menossa Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla sekä Kanta- ja Päijät-Hämeessä Ailan myrskyisimmät tunnit nyt iltapäivällä, illansuussa ja itään päin mentäessä myös vielä illalla. Pohjois- ja Etelä-Pohjanmaalla myrskypuuskat alkavat hellittää.

Lähituntien aikana jatkamme edelleen vika-alueiden tehokasta rajausta niin, että sähköjä palautetaan sähköverkon vaurioitumattomiin osiin. Käyttökeskus johtaa vika-alueiden rajausta, jota tehdään sekä kaukokäyttölaittein että työryhmien maastotyönä. Samaan aikaan myrskyn tuivertaessa edelleen voimakkaimmillaan viankorjauksen työryhmien työssä ei oteta turvallisuudessa henkilöriskejä. Puita kaatuu maastossa jatkuvasti eikä asentajien turvallisuudesta tingitä.

Täysimittaiseen viankorjaukseen päästään Keski-Suomessa vielä iltapäivällä, Pirkanmaalla alkuillasta ja Kanta-Hämeessä illan mittaan. Päijät-Hämeessä tuulee myrskylukemissa vielä pimeän tulon jälkeenkin. Töitä tehdään läpi yön ja tässä vaiheessa tiedetään niiden jatkuvan perjantaina.

Verkon vaurioiden vakavuudesta saadaan maastosta lisää tietoa illan mittaan, minkä pohjalta voimme tehdä vähitellen arvioita kuinka pitkään Aila-myrskyn sähkökatkoja korjataan.

Sähkökatkoja vähentänyt ikääntyneen ilmajohtoverkon uudistukset säävarmaksi
Toistaiseksi olemme selvinneet Aila-myrskystä ennakoimaamme vähäisemmin vaurioin. Sähköttömien asiakkaitten määrä on torstain aikana tähän mennessä kokonaisuutena pysynyt maltillisena.

Olemme uudistaneet ikääntynyttä ilmajohtoverkkoa viimeisimmän vuosikymmenen aikana maakaapeloimalla säävarmaksi. Reilut kymmenen vuotta sitten maakaapeliverkkoa oli alle 20 prosenttia. Nyt verkosta on maan uumenissa reilu puolet.

Verkkouudistukset ovat vuosien mittaan edenneet kaupungeista ja taajamista haja-asutusalueiden suuntaan. On selvästi nähtävissä, että sähköttömien asiakkaitten määrät näin laaja-alaisessa ja pitkäkestoisessa myrskyssä ovat vähäisempiä kuin vuosikymmen sitten. Jo nyt tiedämme, että verkkoalueemme taajamissa sähköt ovat pysyneet hyvin päällä.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri numerossa 0800 100 100
• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus
Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.

Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.