Elenia Avain -mobiiliratkaisu tuo turvallisuusviestinnän ja vuorovaikutuksen myös kumppaneiden käyttöön

Elenia on kehittänyt yhdessä kumppaneittensa kanssa työturvallisuuden viestintään ja vuorovaikutukseen mobiiliratkaisun. Kätevästi kännykässä toimivalla Gurufield-mobiiliratkaisulla voi kokemuksia ja tietoa jakamalla oppia entistä paremmin välttämään läheltä piti -tilanteita ja tapaturmia. Elenian tavoitteena on 0-tapaturmaa, jotta kaikki pääsevät terveenä kotiin – joka päivä.

Elenian TEKO -Terveenä kotiin -ohjelmassa teemme kumppaneidemme kanssa kehitystyötä turvallisuuden jatkuvaksi parantamiseksi. Osana ohjelmaa kehitämme Elenia Avain -projektissa yhteistyössä Gurufieldin sekä Elenian urakoitsijakumppaneiden kanssa täysin uusia turvallisuutta edistäviä ominaisuuksia Gurufield-palveluun. Gurufield on yritys, joka tarjoaa kattavaa työterveys-, työturvallisuus-, ympäristö- ja laaturaportointipalvelua.

”Tavoitteenamme on kehittää turvallisuusviestintää helposti saavutettavaksi, ajankohtaiseksi sekä edistää alan ammattilaisten vuorovaikutusta kaikille tärkeissä turvallisuusasioissa” sanoo Elenian turvallisuuspäällikkö Turo Ihonen.

”Nyt urakointikumppaneidemme työntekijät kuin elenialaisetkin voi lukea omalta mobiililaitteeltaan Elenian verkkoalueelta raportoituja turvallisuushavaintoja sekä ajankohtaisia turvallisuusuutisia. Viestinnän vuorovaikutusta on lisätty hyödyntämällä sosiaalisen median maailmasta tuttua tykkäysominaisuutta sekä kommentointimahdollisuutta” kertoo hankkeen projektipäällikkö Ilona Mattila.

Gurufield-turvallisuussovelluksessa tykkääminen tarkoittaa asian merkitsemistä hyödylliseksi, jonka avulla tärkeää tietoa eri tilanteista on helppo korostaa turvallisuusviestinnässä. Kommentoimalla on kätevää kysyä lisätietoja tai jakaa omia kokemuksia. Ominaisuuksia voidaan käyttää sekä Gurufieldin web-selainversiossa tai mobiilisovelluksella.

”Suurin osa yrityksistä toimii edelleen hieman omissa siiloissaan työturvallisuuden hyvien käytäntöjen jakamisessa. Yhdessä Elenian kanssa yritämme edistää avoimuutta turvallisuudessa jakamalla kokemuksia tapaturmista ja keskustelemalla hyvistä ideoista. Näin voimme auttaa yrityksiä kehittymään yhdessä ja tekemään työstä jatkuvasti turvallisempaa”, toteaa Chief Designer Officer Mariia Ianchuk Gurufieldistä.

Turvallisuuden kehittäminen on yhteinen asia. Elenia Avain -projektissa tiedon jakaminen ja vuorovaikutus turvallisuuteen liittyen saavat uuden ulottuvuuden.

Lisätietoja

Projektipäällikkö: Ilona Mattila, 040 821 08710, ilona.mattila@elenia.fi

Turvallisuuspäällikkö: Turo Ihonen, 040 752 2919, turo.ihonen@elenia.fi

Gurufield tarjoaa pilvipohjaisen palvelun, joka helpottaa yritysten vastuullisuusasioiden hoitoa. Oli kyse sitten työturvallisuudesta, kestävästä kehityksestä tai laadusta, saat meiltä parhaat työkalut havainnointiin, tutkintaan ja korjaaviin toimenpiteisiin. Autamme koko prosessissa lähtien riskienhallinnasta alan parhaaseen raportointiin ja analytiikkaan asti.