Olet täällä

Elenia laajentaa Pirkanmaalla valokuituverkon rakentamista säävarman sähköverkon yhteydessä

Elenia laajentaa Pirkanmaalla valokuituverkon rakentamista säävarman sähköverkon rakentamisen yhteydessä. Yhtiö on tänä vuonna pilotoinut valokuituverkon rakentamista Pirkanmaalla Nokialla ja Akaassa. Nyt Akaaseen on tulossa uusia kohteita myyntiin ja valokuiturakentaminen laajenee myös Kangasalle. Elenian kumppanina uusissakin kohteissa jatkaa Telia. Kohteiden myynti asukkaille alkaa tänään.  

Elenia Palvelut Oy toimii tilaajana hankkeissa, joissa kuituverkkoa Kangasalla ja Akaassa rakennetaan useassa kohteessa. Elenia ottaa asiakkaisiin suoraan yhteyttä näillä alueilla. Valokuiturakentamisen tarkat alueet löytyvät osoitteesta https://kuitu.elenia.fi/

Elenia on vuosia tehnyt laajaa yhteistyötä eri kumppaneiden kanssa sähkö- ja valokuituverkon yhteisrakentamisessa. Kaikkia yhteisrakentamisen mahdollisuuksia ei haja-asutusalueilla kuitenkaan ole voitu täysimittaisesti hyödyntää Elenian maakaapeloidessa sähköverkkoa. Elenia toteuttaa oman kuituverkon rakentamista säävarman sähköverkon rakentamisen yhteydessä osallistuakseen Suomen digitaalisen infrastruktuuristrategian tavoitteiden saavuttamiseen.

”Maakaapeloidessamme sähköverkkoa keskeisenä tavoitteenamme on ollut saada valokuiturakentajia mukaan. Aikataulut ja muut tekijät eivät aina kohtaa, ja siksi toteutamme nyt omaa avausta valokuituverkkoihin. Voimme näin osaltamme edistää Suomen digitaalista kehitystä. Valokuitumme mahdollistaa haja-asutusalueilla aiempaa useammalle asiakkaalle tehokkaammat nettiyhteydet,” sanoo toimitusjohtaja Ville Sihvola Elenia Palvelut Oy:stä.

Liikenne- ja viestintäministeriö julkaisi viime vuonna Suomen digitaalisen infrastruktuurin strategian 2025. Sen tavoitteena on nostaa Suomi tietoliikenneverkkojen kärkimaaksi. Tämän tavoitteen toteuttaminen vaatii sekä langattomien että valokuituverkkojen laajentamista ja kehittämistä myös haja-asutusalueilla.

Uusien valokuituliittymien myynti alkaa tänään
Asiakkaille nettipalveluita tarjoavana kumppanina yhteistyötä Elenian kanssa jatkaa Telia. Elenia omistaa rakentamansa valokuituverkon ja vastaa kuituliittymien toimittamisesta. Telia puolestaan tarjoaa asiakkaille netti- ja viihdepalveluita.

”Luonnollisesti valokuiturakentamisen toteutumiseen vaikuttaa se, että asiakkaita saadaan mukaan riittävästi”, sanoo Sihvola.

Elenian valokuituliittymien myyntikampanja Pirkanmaalla alkaa nyt syyskuussa ja jatkuu jouluun saakka. Asiakkaat saavat liittymät käyttöön ensi vuonna. Lasku liittymästä tulee asiakkaille vasta työn valmistuttua. Kuituliittymän kampanjahinta yksityisasiakkaille on 2 190 euroa. 

Kuituverkon kehitystyön ohessa Elenia jatkaa yhteisrakentamishankkeita kuntien, kuituoperaattoreiden ja muiden infrarakentajien kanssa.

Elenian valokuiturakentamisen uudet alueet Pirkanmaalla
Akaa: Terissaari - Tarttila - Kuurila / Kallioinen - Vakkistenmäki
Kangasala: Heposelkä / Ilola - Taustiala- Pakkala / Mäntyveräjä - Riku / Peltomaa - Majalahti - Pelisalmi