Elenia on varautunut viikonlopun koviin tuuliin

Sääennusteet ennakoivat viikonlopulle sekä kovaa tuulta että lumisadetta. Lauantaina satelee lunta ja sunnuntaina voimakas pohjoisen ja lännen suuntainen ilmavirtaus aiheuttaa kovia puuskatuulia. Lauantaina ajokeli huononee ja jatkuu huonona sunnuntain ajan.

Sähkönjakeluun voivat vaikuttaa sunnuntaipäivän ja -illan kovat tuulenpuuskat, jotka yltävät sääennusteissa jopa 25 metriin sekunnissa. Todennäköisesti puuskat ovat voimakkuudeltaan kahta puolen 20 metriä sekunnissa, mutta myös kovemmat puuskat ovat mahdollisia. Tällaiset tuulet voivat kaataa ja rikkoa puustoa aiheuttaen sähkökatkoja, vaikka puusto on lehdetön ja maa jäässä.

Olemme varautuneet yhdessä kumppaneittemme kanssa tarvittaessa korjaamaan sähkökatkoja, joita puuskatuulet voivat aiheuttaa erityisesti Keski-Suomen ja Pirkanmaan maakunnissa.

Vikapalvelumme päivystää vuorokauden ympäri puh. 0800 100 100

• Ajantasaista tietoa Elenian sähköverkon katkoista löydät karttapalvelustamme.
• Energiateollisuus ry:n karttapalveluun on koottuna kaikkien sähköyhtiöiden sähkökatkokartat.
 Näin varaudut sähkökatkoon
• Palvelumme sähkökatkon aikana

Varoitus

Johdoilla roikkuviin puihin ei saa koskea eikä ryhtyä itse raivaamaan. Sekä raivaus- että korjaustyöt ovat turvallisuussyistä ehdottomasti ammattilaisten työtä.
Mikäli sähköjen palauduttua kiinteistön sähköverkko käyttäytyy oudosti, esimerkiksi valot palavat normaalia kirkkaammin tai himmeämmin, saattaa syynä olla sähköverkon nollajohtimen katkeaminen. Tästä voi seurata laitevaurioita, tulipalo ja pahimmillaan sähköiskun vaara. Näissä tilanteissa kannattaa heti katkaista sähkö pääkytkimestä ja ottaa yhteys Elenian vikapäivystykseen 0800 100 100.